Consilierii PSD din Consiliul Județean au decis modul de împărțire a banilor ce vor reveni primăriilor din județ

Consiliul Judeţean a decis astăzi cum vor fi împărţiţi primăriilor din judeţ cei 11,6 milioane de lei, proveniţi din cota defalcată din impozitul pe venit.

La ședință au fost prezenți toți consilierii: 17 de la PSD și 15 de la PNL.

Pe ordinea de zi la pct.12, s-a aflat proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pe anul 2018 și estimările pe anii 2019 – 2021.

Proiectul de Hotărâre prevede în Anexa nr.1, repartizarea sumelor alocate din cota de 17,25%, din cotele defalcate din impozitul pe venit în sumă de 11.650,00 mii lei, reprezentând fond la dispoziția consiliului județean pentru anul 2018, calculat prin înmulțirea numărului de locuitori ai județului cu suma de 25 de lei.

Această repartizare este mărul discordiei. Consilierul PNL, Vetuța Stănescu a reiterat opinia exprimată ieri, în conferința de presă de Președintele PNL – Lucian Heiuș, ca reproș adus celor din PSD: „deși populația condusă de primari liberali reprezintă 40,9%, din sumele date ați socotit că această populație primește 29,4%, ați privat acești locuitori de 1,35 mil.”

Amendamentul propus de liberali a căzut la vot: 15 voturi pentru și 17 împotrivă.

Proiectul a fost votat în forma propusă de conducerea CJ cu 17 voturi pentru.

Liberalii au anunțat că vor ataca hotărârea în contencios administrativ.

„Punctul 12 îl considerăm nelegal. Textul de lege nu e facultativ. Articolul 6 din Legea Bugetului de Stat arată foarte clar criteriile și ordinea de repartizare. În expunerea de motive eliminați criteriul de repartizare a fondurilor prin susținerea programelor de dezvoltare locală. Vom ataca în contencios administrativ această hotărâre”, a declarat Oana Frânc, consilier județean PNL.

Mai jos puteți vedea modul în care PSD vrea să fie împărțiți banii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *