Consilierii școlari din Hunedoara se pregătesc de proteste

Consilierii școlari din cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Hunedoara, membri ai Sindicatului Învățământ Preuniversitar Județul Hunedoara, vor desfășura acțiuni de protest prin refuzul de a efectua evaluările psihosomatice pentru viitorii elevi ai clasei pregătitoare, din anul școlar 2019-2020. Cadrele didactice vor protesta pe parcursul zilei de astăzi, având mai multe nemulțumiri legate de salarizarea din învățământul preuniversitar.

“Toate celelalte activități specifice (obligația de catedră, activitățile de consiliere etc.) se vor desfășura în mod normal în unitățile/punctele de lucru unde sunt arondați colegii noștri. Revendicările membrilor noștri sunt următoarele  acordarea sporului de suprasolicitare neuropsihică de 10% pentru cadrele didactice din CJRAE;  intenția Ministerului Educației Naționale de a tăia sporul de 15% pe care profesorii de la CJRAE îl primesc în acest moment pentru activitățile educative pe care le desfășoară cu elevii care au cerințe speciale;  expirarea datei valabilității Contractului Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Ramură Învățământ Preuniversitar și neînceperea negocierilor pentru un nou Contract”, arată Sindicatul Învățământului Preuniversitar Hunedoara.

Acțiuni similare se desfășoară și în alte județe ale țării. În cazul în care nu se va ajunge la un acord, sindicaliștii din învățământ susțin că există riscul declanșării grevei pentru durată nelimitată.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *