Consiliul Județean Hunedoara cumpără mina Petrila

Consiliul Județean Hunedoara cumpără mina Petrila, iar în acest sens a fost transmisă la Ministerul Energiei o scrisoare de intenție. Peste două milioane de lei este valoarea la care a fost evaluată fosta unitate minieră ce se dorește, pe viitor, a fi un pol cultural important.

”Am semnat, eu și cu președintele Consiliului Județean, adresa către Ministerul Energiei, dl. Ministru Anton Anton, și ne-am exprimat intenția de a cumpăra fosta exploatare minieră Petrila. Evaluarea este de 2,1 milioane de lei. Am prins banii aceștia. Urmează ca, după primirea acestei scrisori de intenție, Ministerul Energiei să facă toate demersurile, iar CJ Hunedoara este dispus să cumpere toate bunurile de acolo. (…) Chiar ieri am avut discuții cu conducerea Muzeului de la Deva. Obiectivele vor fi preluate de către Muzeu, vor scrie proiecte, sunt bani europeni. Putem face și o asociere cu Planeta Petrila și împreună putem atrage bani europeni”, a  declarat administratorul public al județului, Costel Avram.

O vizită de lucru la mina Petrila a avut loc în urmă cu circa două luni de zile. Atunci a participat la întâlnire și directorul Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva, Liliana Țolaș.

Mina Petrila s-a închis în urmă cu trei ani, la 31 octombrie 2015.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.