Consultații și tratamente stomatologice gratuite pentru elevi și studenți

Copiii în vârstă de până la 18 ani au acces gratuit la consultații și tratamente stomatologice. Astfel, aceștia pot beneficia de: pansament calmant/drenaj endodontic, tratamentul paradontitelor apicale cu anestezie prin infiltrație, tratamentul afecțiunilor padadontiului cu anestezie prin infiltrație, chiuretaj alveolar și tratamentul hemoragiei, reducerea luxației articulației temporo-mandibulară, reparație/rebazare proteză. Totodată,  și aparatele ortodontice sunt decontate integral pentru copii, dar și pentru tinerii de până în 26 de ani, dacă sunt elevi sau studenți, cu condiția să nu înregistreze venituri.

Anual, persoanele asigurate pot beneficia de noi servicii, precum detartrajul cu ultrasunete și periajul profesional, sau tomografie dentară de tip CT. Adulților li se decontează între 60 și 100% din valoarea serviciilor stomatologice, iar beneficiarii legilor speciale (veterani de război, revoluționari) beneficiază de decontare integrală, dacă serviciile medicale respective au fost acordate în rețeaua de stat.

Lista cu toate serviciile medicale dentare incluse în pachetul de bază poate fi consultată pe pagina web a CAS Hunedoara http://cas.cnas.ro/cjashd/page/informatii-privind-pachetele-de-servicii-medicale-si-tarifele-corespunzatoare-serviciilor-medicale-contractate-4.html.

Consultațiile medicale pentru persoanele asigurate pot fi efectuate gratuit o singură dată pe an și includ controlul oncologic stomatologic și eventual, planul de tratament. În cazul copiilor, accesul gratuit la consultații este bianual.

Persoanele neasigurate au, la rândul lor, acces la un pachet minimal de servicii gratuite, care includ consultație – inclusiv control oncologic stomatologic (copiii până la 18 ani au dreptul la două pe an, adulții la una singură), tratamente (inclusiv paradondontite), redimensionări și reparații proteze (o singură dată pe an). Spre deosebire de pacienții asigurați, cei neasigurați trebuie să suporte integral costurile pentru investigațiile paraclinice recomandate, așa cum sunt radiografiile dentare, tomografiile dentare CBCT și tratamentul prescris de medici.

Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara se află în relație contractuală cu 28 de cabinete de medicină dentară din județ. Pe site-ul CAS Hunedoara, secțiunea furnizori de servicii medicale/asistență medicală dentară este afișată lista cu toate datele de contact ale cabinetelor de medicină dentară: http://cas.cnas.ro/cjashd/page/lista-furnizori-in-contract-8.html.

 

Biroul de presă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *