Consulul Germaniei la Sibiu promovează Universitatea Petroșani

Consulul Germaniei la Sibiu promovează Universitatea Petroșani peste hotare. Rectorul instituției de învățământ superior din Valea Jiului susține că un sprijin deosebit în ceea ce privește promovarea universității în Europa vine din partea diplomatului.

“Avem în plan dezvoltarea nu numai cu universitățile din Franța, Germania, Spania, Italia, ci și cu cele din Bulgaria, Ungaria, Polonia, Slovacia, Cehia, Austria, în așa fel încât aceste parteneriate să ne facă nu numai mai vizibili, ci să ne aducă și un plus de cunoștințe. Ne bucurăm de sprijinul domnului consul al Germaniei la Sibiu, care ne deschide și alte parteneriate în Germania”, a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universității Petroșani.

Universitatea din Petroșani a încheiat, dar a și reluat parteneriate de colaborare cu universități din Polonia. Trei mari universități din Polonia sunt noii parteneri ai instituției de învățământ superior din Valea Jiului.

“Am fost, în partea a doua a lunii decembrie împreună cu domnul prorector Moraru, în Polonia. Am reluat niște parteneriate cu universitățile din Cestohowa, Cracovia și Opole, iar la Opole am semnat un acord ERASMUS cu rectorul Universității, acord care va contribui atât la schimburi de studenți cât și cadre didactice. Cu cei de la Cestohowa și Cracovia avem deja aceste schimburi, dar dorim să le amplificăm. Avem în toate domeniile astfel de parteneriate, de la inginerie și inginerie și management relațiile sunt cu cei de la Universitatea de Mine și Metalurgie din Cracovia și cu Cestohowa, iar în domeniul economic avem la Opole și Cestohowa”,  a mai spus sursa citată.

În ultimii ani, reprezentantii institutiei de învãtãmânt superior din Valea Jiului au încheiat mai multe parteneriate cu universitãti din Europa și nu numai.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *