Continuăm să susținem financiar Spitalul Județean de Urgență Deva!

Primăria și Consiliul Local al Municipiului  Deva continuă să sprijine financiar Spitalul Județean de Urgență.

Consilierii locali au aprobat în ședința din 30 martie 2021, asocierea Municipiului Deva cu Spitalul Județean de Urgență, în vederea creșterii calității serviciilor medicale pentru comunitatea locală.

Conform HCL nr. 140/2021, va fi alocată de la bugetul local suma de 1.523.900 lei pentru achiziționarea de aparatură medicală și echipamente de uz medical pentru dotarea unor secții din cadrul Spitalul Județean de Urgență Deva.

Este vorba despre secția de Urologie (ecograf cu ecoghidaj), secția de Pneumologie (echipamente), Laboratorul de Radiologie și Imagistică (aparat RX digital grafie-scopie), secția Obstretică-Ginecologie (Ultrasonograf 3D/4D), secția Medicină Internă II (electrocauter uni și bipolar endoscopie, monitoare Holter EKG).

Alocarea banilor de la bugetul local a fost realizată pe baza solicitărilor șefilor de secții din cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva.

Prin această asociere, administrația publică locală aduce o contribuție semnificativă la creșterea calității serviciilor medicale, atât pentru locuitorii municipiului Deva, cât și pentru cei ai județului Hunedoara.

Spitalul Județean de Urgență Deva este cea mai importantă unitate medicală din județul nostru.

Cel mai mare procent din pacienții care sunt tratați în Spitalul Județean de Urgență Deva sunt din municipiul nostru.

Sănătatea devenilor este prioritară pentru administrația publică locală!

 

Nicolae-Florin OANCEA

Primarul Municipiului Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *