Ministrul de Interne, despre contrabanda de la frontieră: Nu există corupţie fără corupţi, nu există trafic ilegal la frontieră fără frontierişti

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, luni seară, referindu-se la contrabanda cu ţigări de la frontieră, că, dacă în martie 2021, piaţa neagră reprezenta 9,9 la sută, în martie 2022 aceasta reprezenta 7,9 la sută. Bode a precizat că nu există trafic ilegal la frontieră fără fronterişti.

ntrebat luni seară, la Digi 24, ce soluţii are pentru combaterea traficului de ţigări de la graniţă, Lucian Bode a declarat că acesta este un fenomen şi este un obiectiv prioritar pentru Poliţia de Frontieră şi Poliţia Română.

”Au fost dispuse măsuri de arestare preventivă faţă de 1.036 de persoane, au fost dispuse măsuri asiguratorii pe aproximativ 100 milioane lei, au fost indisponibilizate bunuri, peste 130 de autoturisme, în valoare de 1,5 milioane de euro. Revenind la contrabanda cu ţigări, contracararea acestui fenomen pentru că vorbim de un fenomen, este un obiectiv prioritar pentru Poliţia de Frontieră şi pentru Poliţia Română”, a declarat Lucian Bode.

Ministrul de Interne a explicat că a scăzut procentul reprezentativ pentru piaţa neagră.
„În primele 4 luni ale anului 2022 au fost întocmite aproximativ 600 de dosare penale în acest domeniu, fiind indisponibilizată cantitatea de aproximativ 12 milioane de ţigarete şi 40 de tone de tutun. În martie 2021, piaţa neagră reprezenta 9,9 la sută. În martie 2022 – 7,9 la sută”, a declarat Bode.
Întrebat de ce în unele cazuri contrabandiştii au fost prinşi, iar în alte cazuri acest lucru nu este posibil, Lucian Bode a explicat că nu există trafic ilegal la frontieră fără frontierişti.
„Nu există corupţie fără corupţi, nu există trafic ilegal la frontieră fără frontierişti. Traficul ilegal la frontieră nu se realizează cu piloţi de la Romatsa, se realizează cu oameni din sistem. Iar cei pe care îi prindem, îi documentăm, sunt deferiţi justiţiei”, a mai declarat Bode.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *