Controale și sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști pe raza județului Hunedoara

Astfel, în cursul zilei de ieri, polițiștii hunedoreni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2.

Astfel, au fost verificate 14 societăți comerciale şi 14 de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale (pentru nepurtarea măştii de protecţie).

Cu ocazia controalelor în trafic, efectuate împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, poliţiştii au verificat legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane, inclusiv  modul în care măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.  

Conducătorii tuturor autoturismelor verificate în trafic au fost instruiți de polițiști în privinţa respectării prevederilor Legii 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

 

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, atât în uniformă cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

 

Exemplu semnificativ:

 

În data de 13.12.2021, în jurul orei 14:40, poliţiştii au depistat pe strada  Nicolae Titulescu, din Hațeg, un tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna Pui, care care figura în evidențe ca şi persoană carantinată la adresa declarată, din comuna Pui.

Tânărul a fost sancționat contravențional conform Legii 55/2020, cu amendă în valoare de 1.000 lei.

 

*Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri.

*Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio încălcare a legii.

 

Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *