Copacul cu lalele a înflorit pentru a doua oară

Copacul cu lalele de la Iscroni a înflorit, pentru a doua oară în acest an. Viorel Pascu, președintele Asociației Pro Aninoasa, anunță că este pentru a doua oară în acest an când înflorește tulipanul.

„Un miracol frumos al naturii: Copacul cu lalele a înflorit a doua oară anul acesta. Incredibil de frumos! Sunt sute de boboci! Din 2013 de când Asociația PRO ANINOASA ecologizează și protejează zona Copacului cu lalele, copacul a înflorit în fiecare an. Anul acesta înflorește pentru a doua oară, iar acest miracol s-a mai întâmplat acum doi ani”, spune Viorel Pascu.

Copacul cu lalele de la Aninoasa are 142 de ani. Originar din America de Nord, tulipanul aflat în apropiere de oraşul Aninoasa i-a atras ca un magnet pe curioşi. Povestea copacului cu lalele de la Aninoasa începe în jurul anului 1880, când baronul Viktor Maderspach, numit de momârlani Mogoşpop, care deţinea domenii întinse în zonă, a construit un castel la Iscroni, sat care aparţine în prezent de Aninoasa.

În jurul acestuia a amenajat o grădină în care a plantat numeroase specii de plante. Soţia sa, Anne Margarette Maderspach, a reuşit în scurt timp să transforme grădina într-un adevărat parc dendrologic, iar în 1880 a adus celebrul tulipan originar din zonele împădurite ale Americii de Nord, numit Liliodendron Tulipifera, tocmai de la Paris, după ce acesta s-a adaptat şi în Europa, dar pe întregul continent există doar câteva zeci de exemplare.

 

Monika BACIU

FOTO: Viorel Pascu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.