Copii cu copii

În fiecare an, un bebeluș din 10 este născut de o minoră. Este un fenomen îngrijorător, însă autoritățile acordă o atenție deosebită acestui aspect.

Potrivit unei statistici a Ministerului Muncii, în județul Hunedoara anul trecut, 146 de mame minore au dat naștere unui copil. Majoritatea sunt la prima naștere.

Astfel, potrivit raportării oficiale, la nivelul județului Hunedoara, 66 de minore cu vârste cuprinse între 14-17 ani au dat naștere, în anul 2019, câte unui copil. Alte două tinere tot cu vârsta cuprinsă între 14-17 ani au născut cel de-al doilea copil. În județ, în cursul anului trecut, 78 de tinere cu vârsta cuprinsă între 17-18 ani au născut câte un copil.

Anul trecut, în România s-au născut peste 3000 de copii ale căror mame sunt minore.

Ministerul Muncii susține că sunt programe de asistență socială prin care se are în vedere realizarea unor condiții mai bune pentru creșterea și educarea copiilor, indiferent dacă ei provin din căsătorie sau din afara acesteia, inclusiv în cazul mamelor minore.

Adolescenții trebuie ajutați să înțeleagă consecințele experiențelor sexuale, (sarcini nedorite, boli cu transmitere sexuală), în acest sens un rol foarte important în educația sexuală avaându-l familia, ca primă sursă de informare, cât și școala prin programe susținute în parteneriat cu cabinete medicale, organizații neguvernamentale care desfășoară activități de informare și prevenire a situațiilor care determină apariția problemelor de acest gen”, arată Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *