Jocurile copilăriei – reînviate, sâmbătă, în cartierul Grigorescu

Aproape 30 de copii și adolescenți, cu vârste între 3 ani și 14 ani, din cartierul Nicolae Grigorescu, au participat, sâmbătă, 25 iunie 2022, la o serie de activități distractive și educative, organizate de voluntari ai Crucii Roșii Deva, la Adăpostul de urgență pe timp de noapte.

Împărțiți pe grupe și pe echipe, în funcție de vârste sau prietenii, copiii au reînviat câteva dintre cele mai cunoscute jocuri de echipă.

Cei mari au preferat „Mingea complimentelor”, „Rațele și vânătorii” și „Țară, țară, vrem ostași!”, iar cei mici au ales „Șotronul” și desenele pe asfalt.

Fiecare copil a fost implicat într-o activitate și toți participanții la acțiune au înțeles regula de bază a oricărui joc de echipă: unii câștigă, alții pierd.

Acțiunea voluntarilor le-a oferit copiilor nu doar motive de distracție și amuzament, ci și prilejul de a-și dezvolta spiritul de competiție și de a accepta regula fair-play-ului. În plus, au învățat să se concentreze și să aibă răbdare, să se organizeze și să interacționeze mai ușor cu cei din jurul lor.

„Mingea complimentelor” i-a cam pus în dificultate pe cei mai timizi. Jocul constă în a descoperi calitățile partenerilor și a le face complimente.

Cei mai mici participanți la acțiune au învățat să numere sărind „Șotronul” și să scrie corect literele alfabetului desenând pe asfalt nori, flori, curcubee, inimi sau abecedare.

Timp de aproape două ceasuri, distracția și educația au fost partenere, sâmbătă, în cartierul Grigorescu.

Acțiunea – derulată sub genericul „Educația: o responsabilitate colectivă” – face parte dintre activitățile organizate în cadrul parteneriatului dintre Direcția de Asistență Socială Deva și Crucea Roșie Deva.

Acțiuni similare, dedicate copiilor din comunități vulnerabile vor avea loc în fiecare lună, la Adăpostul de urgență pe timp de noapte.

 

Direcția de Asistență Socială Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.