Copiii cu vârsta de 12 ani şi peste se pot vaccina de miercuri împotriva COVID-19

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă că, de miercuri, copiii care au împlinit 12 ani se pot vaccina împotriva COVID-19, platforma de programare fiind modificată astfel încât ei să poată fi programaţi prin contul părinţilor. Copiii vor fi vaccinaţi cu serul Pfizer, după aceeaşi schemă ca şi la adulţi.

„Copiii cu vârsta de 12 ani şi peste se pot vaccina de mâine împotriva COVID-19! Platforma de programare a fost optimizată şi permite programarea copiilor cu vârsta de 12 ani şi peste prin contul părinţilor”, a transmis, marţi, CNCAV.

Schema de vaccinare şi modalităţile de programare sunt la fel ca la populaţia adultă.

„Este obligatorie acordarea consimţământului informat de către părinţi sau de către tutorele legal”, a precizat sursa citată.

Vaccin autorizat pentru copiii cu vârsta de 12 ani şi peste este Comirnaty, produs de BioNTech Pfizer. Conform datelor rezultate în urma studiilor făcute, profilul de siguranţă şi tolerabilitatea sunt foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. Astfel, în grupul copiilor care au fost vaccinaţi nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinaţi.

Rezumatul Caracteristicilor Produsului Comirnaty produs de BioNTech Pfizer poate fi consultat aici.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *