Lecție de sănătate pentru copiii din cartierul Grigorescu

Copii între 4 și 12 ani, din cartierul Nicolae Grigorescu, au participat, marți, la a treia întâlnire de anul acesta cu voluntarii Asociației „AlerT în Deva”. Acțiunea s-a desfășurat la Adăpostul de urgență pe timp de noapte Deva și a avut o temă de interes – obiceiurile alimentare sănătoase și avantajele mișcării fizice pentru o dezvoltare armonioasă.

Copiii au primit în dar mere și cărți cu desene și poezii despre alimentație și sport. Au aflat care sunt principiile unui stil de viață echilibrat și au învățat să facă diferența între alimente benefice și alimente nocive pentru organism. Oricât ar părea de surprinzător, mulți dintre ei au știut, de pildă, că chipsurile ne pun în pericol sănătatea și că mișcarea fizică ne influențează pozitiv caracterul.

Până la viitoarea întâlnire cu voluntarii, fiecare copil care merge la școală trebuie să învețe o poezie – din cărticelele primite în dar. Și tot din cărți, cei mici participanți vor colora un desen. Efortul tuturor va fi răsplătit cu premii!

Acțiunea organizată în cartierul Grigorescu face parte din seria activităţilor desfășurate, lunar, în comunitățile defavorizate din municipiul Deva, în cadrul parteneriatelor dintre Direcţia de Asistenţă Socială Deva, Asociaţia „AlerT în Deva” şi Crucea Roşie Deva.

 

Direcţia de Asistenţă Socială Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *