Copiii din comunităţi defavorizate, implicaţi în Săptămâna Europeană a Sportului

Zeci de copii şi adolescenţi din cartierul Nicolae Grigorescu au participat, joi, 28 septembrie, la două ateliere sportive, desfăşurate în cadrul Săptămânii Europene a Sportului şi organizate de asociaţiile „AlerT în Deva” şi „Decebal Airsoft Club”, împreună cu Clubul Sportiv Municipal Deva.

Acţiunea s-a derulat în curtea Adăpostului de urgenţă pe timp de noapte şi a inclus activităţi distractive – de la trasee aplicative (sărituri pe un picior sau pe ambele, cu deplasare înainte, sărituri peste obstacole şi alergare), până la şedinţe de tragere cu replici ale armelor reale care lansează proiectile din plastic.

Copiii din familii defavorizate au intrat în competiţii alături de juniorii de la „AlerT în Deva”, dovedind, încă o dată, că sportul poate fi un mijloc excelent de integrare socială.

Pentru implicarea în activităţile sportive, toţi participanţii au primit medalii şi diplome. În plus, copiii din cartierul Nicolae Grigorescu au plecat acasă cu ghiozdane şi penare echipate, dar şi cu jucării, achiziţionate de voluntarii „AlerT în Deva Junior” din fondurile strânse la Târgul de limonadă, vise şi fapte bune, desfăşurat în luna iulie.

 

Copiii din comunităţile defavorizate participă lunar la activităţi distractive şi educative, organizate de Asociaţia „AlerT în Deva” şi Crucea Roşie în parteneriat cu Direcţia de Asistenţă Socială Deva.

 

Direcţia de Asistenţă Socială Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *