Copiii sub 12 ani care merg cu părinţii în diverse ţări ar putea fi exceptați de la testare sau carantinare

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că ar putea fi exceptaţi de la testare sau carantinare copiii sub 12 ani care merg cu părinţii în diverse ţări, iar aceştia sunt exceptaţi de la aceste măsuri în baza certificatului digital COVID.

Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat joi, într-o conferinţă de presă, ce se întâmplă cu copiii sub 12 ani care merg în diverse ţări.
„Propunerea este ca cei sub 12 ani să fie pe de o parte exceptaţi de la testare şi pe de altă parte să fie exceptaţi de la carantinare atunci când părinţii lor sunt exceptaţi de la aceste măsuri în baza certificatului digital. E propunere venită de la nivel european”, a precizat Gheorghiţă.

El a menţionat că aceasta este o propunere unanimă la nivelul statelor membre al Uniunii Europene.

„Aceasta este o propunere unanimă la nivelul statelor membre de a excepta copiii sub 12 ani de la testare sau de la măsuri de izolare, carantinare atunci când părinţii sau cei care îi însoţesc sunt exceptaţi de la aceste măsuri tocmai pentru a avea conceptul de unitate a familiei şi de a avea acces cu toţii la diverse servicii”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *