COVID: ”La Urgență numărul de cazuri nu s-a redus”

Cadrele medicale de la Spitalul de Urgență din Petroșani au constatat faptul că o bună parte dintre cei care se testează acasă cu teste rapide pentru depistarea infecțiilor cu noul coronavirus nu mai apelează și la metoda testării prin PCR. Mai mult decât atât, managerul Spitalului de Urgență din Petroșani, medicul Alin Vasilescu susține că deși numărul de cazuri la nivel județean este oarecum scăzut, acest lucru nu se reflectă și în activitatea de la spital. Doar la UPU-SMURD sunt efectuate circa 20 de testări zilnic. Dintre acestea undeva la 10 sunt pozitive.

”La Urgență numărul de cazuri nu s-a redus, în spital numărul de cazuri există și este destul de ridicat. Lumea își face teste acasă, se lămurește că e pozitiv, nu vine să se testeze oficial. Sunt foarte multe situații de genul acesta. Oamenii vin, se testează și apar pozitivi în momentul în care sunt cazurile mai grave. E o problemă. Eu am constat faptul că în Urgență numărul de testări pe care le facem nu a scăzut, ca să zic ce bine e. Nu suntem în faza respectivă, sau nu o percep încă. Sunt undeva între 12-20 de testări pe zi doar în Urgență, de o bună perioadă încoace. Nu am avut sentimentul că se liniștesc lucrurile. Din aceștia, proporția de teste pozitive este între o treime și jumătate”, a declarat managerul SUP, medicul Alin Vasilescu.

La Spitalul de Urgență din Petroșani sunt internate și cazurile care sunt de terapie intensivă. Asta deși secția de ATI a spitalului din Petroșani nu este una suport COVID.

”Oamenii se testează, văd că își pozitivi, își iau tratamentul…Avem cazuri grave. Sunt și pe ATI, și pneumologie. Suntem spital suport COVID cu secția pneumologie, dar sunt cazuri care stau pe ATI pentru că nu le ia nimeni”, a mai spus sursa citată.

De la începutul pandemiei, la cea mai mare unitate medicală din Valea Jiului au fost tratați sute de pacienți infectați cu noul coronavirus. Abia de curând, secția de Pneumologie a fost declarată suport-COVID.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *