COVID provoacă noi îngrijorări

Noua tulpină COVID provoacă îngrijorări. La sediul Instituției Prefectului județul Hunedoara a fost organizată o întâlnire de lucru cu managerii spitalelor și sanatoriilor hunedorene și cu reprezentanții de la Direcția de Sănătate Publică Hunedoara și de la Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara.

Scopul acestei întâlniri a fost acela de a se asigura toate echipamentele și resursele necesare pentru tratarea pacienților bolnavi de COVID-19.

„Am organizat o întâlnire importantă cu toți managerii unităților spitalicești județene pentru a discuta despre situația actuală a pacienților afectați de virusul Covid-19, în special în ceea ce privește secțiile de terapie intensivă. Scopul acestei întâlniri a fost de a identifica problemele cu care se confruntă unitățile spitalicești pe care le conduc și de a găsi soluții eficiente în vederea furnizării de asistență medicală adecvată pacienților noștri. Am discutat pe larg despre situația actuală a pacienților din secțiile de terapie intensivă și gradul de ocupare a acestor secții. Chiar dacă situația la nivel de județ nu este îngrijorătoare și nu există motive să ne alarmăm, preventiv, am evaluat împreună necesitatea de a extinde capacitatea secțiilor ATI și am solicitat elaborarea unui plan pentru a asigura echipamentele și resursele necesare pentru a face față oricăror posibile situații dificile. Îmi doresc să putem răspunde prompt nevoilor pacienților noștri și este datoria și responsabilitatea noastră să putem acționa pe orice fel de scenariu”, arată Marian Călin Petru prefectul județului Hunedoara.

 

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *