Credit bancar pentru modernizarea drumurilor

Un credit contractat de Primăria municipiului Petroșani în anul 2015 este utilizat acum pentru reabilitarea străzilor din localitate. Administrația locală se confruntă cu dificultăți financiare, astfel că pentru finalizarea lucrărilor Consiliul Local a aprobat tragerea unei sume de bani din credit. Valoarea creditului pentru care municipalitatea are obținută autorizarea de utilizare în anul 2018 este în valoare de 2.388.551,28 lei, conform hotărârii emise de Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale. Potrivit prevederilor contractului de credit, se mai pot face trageri până în luna octombrie a acestui an.

“În urma atribuirii contractelor de achiziție publică în conformitate cu legislația aplicabilă în acest domeniu, contractele au fost artibuite la valori mai mici decât valorile estimate în devizul general, respectiv la valori mai mici decât cele cuprinse în anexa nr. 1 la HCL nr. 159/2015 din care reiese valoarea totală a creditului de 6.000.000 lei”, arată documentul aprobat de consilierii locali.

Municipalitatea de la Petroșani a realizat economii în urma aplicării procedurilor de achiziție publică pentru realizarea investițiilor de interes local pentru străzile Grivița Roșie, Radu Șapcă, Micu Klein, Împăratul Traian, Gheorghe Doja și Egalității, astfel că banii pot fi utilizați pentru alte lucrări. În acest sens sumele economisite se vor folosi pentru obiectivul local de investiții “Reabilitare strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Petroșani, județul Hunedoara, între km 130+290 – km 131+750 (DN 66)”.

“Comisia de autorizare a aprobat suma în limita căreia municipiul Petroșani poate efectua trageri în anul 2018 și obiectivele de investiții inițiale reprezentând modernizarea străzilor Grivița Roșie, Radu ȘApcă, Micu Klein, Împăratul Traian, Gheorghe Doja și Egalității. Pentru a putea fi utilizat creditul și pentru o parte a obiectivului de investiții “Reabilitare strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Petroșani, județul Hunedoara, între km 130+290 – km 131+750 (DN 66)” este necesară obținerea avizului favorabil din partea Comisiei de Aprobare a Împrumuturilor Local, respectiv modificarea corespunzătoare a anexei nr. 1 la HCL nr. 159/2015. Anexa nr. 1 la HCL nr. 159/2015 se modifică prin schimbarea sumelor aferente fiecărui obiectiv de investișii inițial și completarea cu obiectivul de invesitiții “Reabilitare strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Petroșani, județul Hunedoara, între km 130+290 – km 131+750 (DN 66)” cu valoarea de 979.300 lei”, mai arată documentația.

Consiliul Județean Hunedoara s-a angajat să susțină financiar lucrările, însă totul a rămas la stadiul de vorbe. Municipalitatea de la Petroșani face eforturi pentru a finaliza lucrările cuprinse între sensul giratoriu cu avion și sensul giratoriu de la Biserica Catolică.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *