Crește numărul copiilor încadrați în grad de handicap

Anul trecut a crescut numărul copiilor hunedoreni încadrați într-un grad de handicap. Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara arată că față de anul 2020, numărul copiilor încadrați în grad de handicap a crescut cu încă 10.

„Numărul copiilor care sunt încadrați într-un grad de handicap este în creștere, astfel în 2021 erau înregistrați 1417 copii, față de 1407 în aceeași perioadă a anului 2020. În municipiile Deva, Hunedoara și Orăștie funcționează cinci servicii de zi destinate copiilor cu dizabilități (3 publice și 2 private), unde copiii pot participa la activități recuperatorii”, arată DGASPC Hunedoara.

Aproximativ 30% din totalul copiilor cu astfel de probleme sunt în Valea Jiului.

„În Valea Jiului doar două servicii private asigură activități recuperatorii copiilor cu dizabilități din acea zonă. Din situațiile statistice rezultă faptul că un număr de 436 de copii cu grad de handicap au domiciliul în orașele și municipiile din Valea Jiului, ceea ce reprezintă aproximativ 30% din totalul copiilor încadrați în grad de handicap de la nivelul județului”, mai arată DGASPC Hunedoara.

Prin urmare, DGASPC Hunedoara își propune să înființeze un centru de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități în Valea Jiului, în funcție de liniile de finanțare ce vor fi identificate.

 

Monika BACIU

FOTO: Autoritatea Națională – Persoane cu Dizabilități, Copii și Adopții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *