Crucea Roşie Română a cumpărat zece aparate de testare rapidă Covid-19 şi 300 de kituri de testare

Crucea Roşie Română a anunţat joi că a achiziţionat zece aparate de testare rapidă Covid-19 şi 300 de kituri de testare, din donaţia OMV Petrom de 1 milion de euro, iar rezultatul unui test este disponibil în aproximativ 40 de minute.

”Aparatele au ajuns în ţară şi sunt în procedura de configurareAcestea vor fi distribuite către mai multe spitale din ţară, în perioada imediat următoare, conform recomandărilor date de Ministerul Sănătăţii,  singura autoritate care are o evidenţă centralizată şi actualizată la zi cu  necesarul spitalelor din România”, arată un comunicat al Crucii Roşii.

Cele 300 de kituri achiziţionate vor putea asigura testarea a  7.200 de persoane.

Valoarea aparatelor şi a kit-urilor aferente este de 1,2 milioane euro.

Aparatele de testare rapidă sunt sisteme portabile complet automatizate, de generaţie nouă care utilizează tehnica RT-PCR în vederea detectării genelor ce indică prezenţa virusului SARS-COV-2.

”Datorită tehnicii revoluţionare, aparatele au un grad ridicat de precizie, elimină riscul de contaminare şi reduce timpii de aşteptare pentru obţinerea unui rezultat. Astfel de la 24 de h timpi de aşteptare pe aparate clasice, la 40 de minute timp de aşteptare pentru aflarea rezultatului unui test pe aparatele de testare rapidă”, informează comunicatul.

Procesul de testare implică: prelevarea mostrelor din tactul respirator superior care sunt apoi prelucrate într-un singur recipient în vederea extragerii, amplificării şi analizării acidului nucleic prezent pentru obţinerea unui rezultat concludent.

Fiecare kit de diagnosticare COV19 prin tehnica PCR conţine 24 de mostre, fiind dotat cu întreaga linie necesara testării (reactivi, micropipeta, centrifuga, instrumente pentru prelevarea mostrelor si recipiente pentru stocarea acestora).

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, organizaţia umanitară cu expertiză în prevenirea şi combaterea îmbolnăvirilor şi intervenţia în situaţie de dezastre, precizează că este în colaborare permanentă cu autorităţile centrale şi locale şi oferă sprijin logistic, uman şi material pentru a consolida răspunsul la ameninţarea cu noul coronavirus (Covid-19).

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *