CS Hunedoara conduce ostilitățile în Liga a IV-a de fotbal

După șapte etape, primele șase clasate în Liga a IV-a de fotbal sunt despărțite de doar trei puncte în clasament, iar CS Hunedoara a trecut în fruntea ierarhiei. În derby-ul etapei, actuala echipă de primul loc, CS Hunedoara, a învins, acasă, cu 3-2, pe Victoria Călan, fostul lider care, astfel, a fost detronat și trimis pe poziția a patra.

Ajunsă la 16 puncte, CS Hunedoara conduce în clasament, la golaveraj, în fața celor de la Inter Petrila, deținătorii titlului, care s-au impus, cu un scor categoric, de 5-0, în deplasarea de la vicecampioana ediției trecute, Șoimul Băița, echipă ce, în urma acestui eșec, a coborât pe opt în clasament, și, cu doar nouă puncte, pare a fi ieșită din calculele pentru ocuparea unui loc pe podium.

Pe trei, cu 15 puncte, ca și Călanul, dar cu golaveraj mai bun, a urcat Gloria Geoagiu, după succesul clar, de acasă, cu 5-0, în fața ultimei clasate, Minerul Uricani, singura echipă din campionat rămasă la „cota zero” în ce privește numărul de puncte adunate. Locurile cinci și șase sunt ocupate, în ordine, de Retezatul Hațeg și Dacia Orăștie, cu 13 puncte fiecare, departajarea fiind făcută de golaveraj.

Cei de la Hațeg au câștigat, cu 4-1, pe teren propriu, în fața celor de la Aurul Brad, echipa vizitatoare, după acest eșec, rămânând undeva la mijlocul clasamentului, cu nouă puncte. Cei de la Orăștie, nou- promovați, au câștigat, tot acasă, meciul cu altă formație venită din Liga a V-a, CSM Vulcan, cu un 4-0 fără probleme, oaspeții, care sunt 12, cu patru puncte, nereușind nici măcar să reducă din handicap, deși au jucat aproape o jumătate de repriză în superioritate numerică.

Pe locul al șaptelea a urcat Hercules Lupeni, cu 11 puncte, în urma victoriei de pe terenul vecinei Universitatea Petroșani, cu scorul de 2-0. Această partidă a avut o încărcătură emoțională deosebită, cei de la Hercules fiind afectați de tragedia de săptămâna trecută din oraș, când doi mineri și-au pierdut viața, iar un al treilea, Raul Cismașiu, coechipierul lor, a fost rănit.

Jucând cu gândul la coechipierul lor, cei de la Hercules s-au impus, așteptat dealtfel, iar în urma acestui rezultat Universitatea a rămas pe penultimul loc.  Runda a programat și un meci fără goluri, între CNS Cetate 2 Deva și Aurul Certej, după această remiză albă oaspeții păstrându-și poziția a zecea, cu opt puncte, iar gazdele au urcat pe 11, cu cinci puncte. În această rundă echipa de pe locul 13, antepenultimul, Jiul Petroșani, cu trei puncte, a stat, în competiție fiind înscris un număr impar de echipe, 15, iar etapa viitoare se va disputa la finele acestei săptămâni.

Claudiu POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *