CS Hunedoara are șase puncte avans în Liga a IV-a

După desfășurarea a douăsprezece etape din turul Ligii a IV-a de fotbal, CS Hunedoara și-a asigurat un avans liniștitor în fruntea clasamentului.

Hunedorenii au acum șase puncte înaintea următoarelor două clasate și asta mai ales unei surprize înregistrate în ultima rundă. CS Hunedoara a jucat la Brad, într-un meci al orgoliilor, și s-a impus, la limită, cu 1-0, în fața celor de la Aurul.

A ajuns, astfel, la 31 de puncte. Marea surpriză s-a produs la Călan, unde echipa locală Victoria a dispus, cu 2-1, de Inter Petrila, ce ocupa poziția secundă înaintea acestei etape. În urma acestei înfrângeri, cei de la Petrila rămân cu 25 de puncte, la șase în spatele liderului, dar au pierdut și poziția secundă, fiind depășiți, la golaveraj, de cei de la Retezatul Hațeg care, în derby-ul rundei, au învins, pe teren propriu, cu 2-0, pe Șoimul Băița.

Scorul etapei, de 10-1, s-a înregistrat la Lupeni, echipa locală Hercules trecând de Jiul Petroșani cu o diferență de maidan. Un alt succes clar l-a înregistrat, tot pe teren propriu, și Gloria Geoagiu, echipă fără drept de promovare în eșalonul superior, care a dispus, cu 4-0, de CNS Cetate 2 Deva. Etapa a douăsprezecea din Liga a IV-a de fotbal Hunedoara nu a fost una prea darnică cu echipele vizitatoare, formațiile care au evoluat în deplasare obținând doar o victorie și un rezultat de egalitate. Singura echipă vizitatoare victorioasă a fost Dacia Orăștie, echipă promovată din Liga a V-a, una dintre surprizele plăcute ale campionatului, care s-a impus, așteptat, de altfel, pe terenul penultimei clasate, Minerul Uricani, cu scorul de 3-1.

Singurul rezultat de egalitate, oarecum surprinzător, de 1-1, a fost înregistrat în întâlnirea dintre Aurul Certej și CSM Vulcan, echipa gazdă fiind mai bine cotată.Ultima clasată, Universitatea Petroșani, nu a jucat în această etapă, din cauza numărului impar de echipe înscrise în campionat, respectiv 15.

Etapa viitoare, antepenultima a turului, se va desfășura la sfârșitul acestei săptămâni.

Claudiu POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *