CSAT a avizat favorabil sumele propuse în buget pentru MAI, MApN şi serviciile de informaţii

În şedinţa de vineri a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a fost făcută analiza şi a avizat favorabil sumele propuse în proiectul de buget pentru 2021 ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază, transmite Administraţia Prezidenţială.

Şedinţa CSAT a avut loc în sistem de videoconferinţă specială.

La reuniunea CSAT au fost supuse analizei propunerile de buget pentru anul 2021 ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază. Propunerile de buget au fost avizate favorabil de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, mai arată comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

„Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2020-2024 plasează cetăţeanul în centrul acţiunii instituţiilor cu atribuţii şi responsabilităţi în domeniul apărării ţării şi securităţii naţionale. Orice arhitectură solidă de securitate impune şi asigurarea de resurse umane, materiale şi financiare, care să ofere consistenţă şi credibilitate efortului nostru colectiv de a asigura cetăţenilor condiţiile necesare pentru a duce un trai mai bun, în deplină siguranţă”, conform sursei citate.

Potrivit comunicatului de presă, sumele avizate asigură îndeplinirea cu responsabilitate a activităţilor planificate şi funcţionalitatea instituţională în vederea realizării misiunilor specifice şi a obiectivelor asumate, prin gestionarea prudentă a resurselor bugetare alocate, în contextul unui mediu internaţional de securitate instabil, marcat de manifestarea pandemiei de COVID-19, care generează modificări pe toate palierele societăţii.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.