Cu capul în nori, în anul ce se încheie

Reprezentanții Aeroclubului Teritorial „Constantin Manolache” din Deva fac bilanțului anului care stă să se încheie. Cei de la aeroclub susțin că anul acesta au avut loc o serie de realizări cu care se mândresc.

Doar anul acesta au avut loc peste 3.800 de zboruri la planor. S-au strâns 1.100 de ore de zbor și aproape 19.000 de kilometri de zbor liber. Din generația anului curent au brevetat nouă cursanți, dar nici cei din lotul județean nu s-au lăsat mai prejos și s-au întrecut în câștigarea insignei „C” Argint. Așadar, 11 dintre ei au reușit cea mai grea probă a planorismului și anume zborul de durată, un zbor de cinci ore.

„Dintre cei 11 sportivi, trei au reușit și a doua probă a insignei, zborul de minim 50 de kilometri distanța liberă. Să nu uităm nici de frații noștri, parașutiștii, care într-un timp scurt, de doar două săptămâni au făcut 600 de salturi, 11 programe finalizare și cinci brevetați. Vă așteptăm în anul 2022, pentru a începe un an cel puțin la fel de bun”, arată  reprezentanții Aeroclubului Teritorial „Constantin Manolache” Deva.

Aeroclubul Teritorial „Constantin Manolache” Deva organizează cursuri la două discipline, și anume parașutism și planorism

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.