“Cu inima frântă, vă rugăm, ajutați-ne!” Andrei, bolnav de leucemie, are nevoie de noi

Ieri în data de 13 decembrie 2019, în urma controalelor și a puncției, am aflat cea mai îngrozitoare veste care există pe pământ: boala lui Andrei a recidivat a doua oară, (a treia oară, cu tot cu debut). De marți, vom reîncepe iar cu tratament și vor urma zile și luni de coșmar! Vă rog din suflet să ne ajutați fiecare cu ce puteți! Vrem să plecam în Italia la tratament, dar costa enorm de mult! Împreună știu că vom reuși si voi ajunge acolo pentru tratament, ca să-i dau lui Andrei o șansă la viață. Din 2016 ne luptăm cu această boală. Cu inima frântă, vă rugăm, ajutați-ne!

“Nu mai știu unde să mă duc, ce să fac!

A fost primul mesaj pe care l-am văzut în această dimineață. “Nu mai știu unde să mă duc, ce să fac! Dacă rămân aici, va face chimioterapie și radioterapie mai agresivă, ce am mai făcut… Vreau să ajung cu el în Italia, dar mămicile de acolo mi-au spus că, fără 3.000-4.000 de euro nu am ce căuta! Am două săptămâni să strâng bănuții ăștia… Nu mai știu încotro să o apuc!… Mi-e așa de frică… Sunt disperată!”, mi-a spus Bianca, când am căutat-o, la prima oră a dimineții. Deveanca a vorbit cu mai multe alte persoane care au beneficiat de tratament în Italia și s-au vindecat, așa că a decis să facă tot ce poate, pentru a salva viața copilului ei. Mai sunt zece zile până la Crăciun și nu pot să nu mă gândesc că, în timp ce unii copii își doresc jucării scumpe sau tehnologia de ultimă generație, pentru Andrei, cel mai mare dar ar fi supraviețuirea. Sănătatea și viața.

Trei ani petrecuți prin spitale

Pe cei doi îi știu din 2016, când, inspirat de un grup de tineri din Cluj, care au decis să schimbe România în bine prin fapta proprie, preşedintele Clubului Heian din Deva, antrenorul de karate Marius Biji îi invita pe hunedoreni să doneze 5 lei, pentru a o susţine, financiar dar şi moral pe fosta sa elevă, Bianca Constantinescu (astăzi Hertz). După ce antrenorul de karate a citit un articol umanitar publicat de cotidianul REPLICA, despre cazul lui Andrei, un băieţel bolnav de leucemie, a decis să se implice personal, pentru a o sprijini pe mama copilului, care i-a fost elevă și căreia nimeni altcineva nu îi întinsese o mână de ajutor.

Andrei se luptă cu boala din 2016

Campionul și antrenorul de karate, deveanul Marius Biji, a reușit să o ajute pe tânăra mămică, inspirat de un reportaj despre Frăția Bărboșilor din Cluj-Napoca (un grup de tine care vine în ajutorul cazurilor sociale disperate). Astfel într-o zi geroasă de decembrie, în urmă cu trei ani, zeci de hunedoreni s-au adunat sâmbătă dimineaţa, la ora 9, în Deva, “la cal”, unde au fost invitați să doneze câte 5 lei pentru Andrei. Marius Biji a adus o cutie pentru donaţii, în care prietenii și cunoscuții săi, dar și deveni care nu îl știau personal sau chiar hunedoreni din alte orașe ale județului, au adunat, drept dar pentru micul Andrei Constantinescu, de ziua lui Marius Miji, peste 3.500 de lei.

De altfel, preşedintele clubului „Heian”, din Deva, a avut mai multe iniţiative civice, printre care şi proiectul „Să dăm copiilor ce merită”, prin care face voluntariat pentru un grup de copii afectaţi de autism şi sindrom Down.

 

La radioterpie

“Ni s-a spus că ar fi o luxaţie…”

Băieţelul pentru care antrenorul de karate cerea ajutorul în urmă cu trei ani, Andrei, a avut primul episod de boală în luna ianuarie 2016, dar mama lui mărturisea că nu și-a dat seama de la început seama cât de grav este. „Se plângea că îl doare încheietura mâinii drepte şi, la spital ni s-a spus că ar fi o luxaţie, că s-a jucat şi, probabil, s-a lovit. După ce l-am tratat cu creme şi comprese, i-a trecut. În februarie, însă, a început să acuze dureri la încheietura de la picior şi nu a mai păşit cu el o lună. Din nou am fost la medic, unde ni s-a spus că ar fi o entorsă. I s-au pus atele şi, după o săptămână, acestea au fost îndepărtate. Dintr-o dată, a început să se plângă, din nou, de dureri. Am mers din nou la spital şi, abia atunci, i-au făcut analize şi ni s-a spus că e suspect de leucemie.”

“Vor urma zile și luni de coșmar!

Apoi, părinții au fost trimiși la Timişoara, unde, din păcate, diagnosticul de leucemie a fost confirmat. Băiețelul a fost internat în primăvara anului 2016 la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” şi a început tratamentul cu citostatice. În ciuda tratamentului agresiv, de durată foarte lungă, protocol după protocol, care l-a făcut pe băieţel să dezvolte un comportament de respingere a spitalului și să intre în crize la vederea acelor sau în momentele în care afla că trebuie să facă o nouă puncție, acesta a rezistat. Boala a intrat în remisie, iar copilul părea vindecat.

Din nou, chimio și radioterapie…

Din nefericire, boala lui Andrei a recidivat, în octombrie 2018. “Suntem, din nou, internați și am început iar curele de chimioterapie, mai urmează câteva luni de tratament si așteptăm un răspuns. Facem sau nu facem transplantul de celule stem. Timpul e lung ,,e greu dar credem că Dumnezeu ne va vindeca. Nu pot să îmi imaginez altceva!”, spunea, anul trecut, Bianca, mama băiețelului.

Astăzi, la a treia revenire a bolii și după nenumărate luni în spitale, deveanca face un apel la hunedorenii cu inimă mare să-i fie alături, încă o dată, pentru a-l salva pe micul Andrei, o dată pentru totdeauna, de boală și de suferință! Până acum, băiețelul și-a petrecut o jumătate din viață prin spitale…

Andrei, alaturi de matusa lui Gabriela Petroianu

Dacă doriți să fiți unul dintre salvatorii băiețelului și, de Crăciun, să-i dăruiți viață, puteți face acest lucru printr-o donație în conturile deschise pe numele mamei sale, Hertz Bianca Cristina:

RO28BTRLRONCRT0PC7053701 – Banca Transilvania

RO84INGB0000999908412791 – ING

Orice sumă contează, fiecare leu poate face diferența!

 

Andrei când era mai mic:

https://www.facebook.com/468540906678683/videos/478855378980569/

Pagina lui Andrei:

https://www.facebook.com/Ajutati-l-pe-Andrei-sa-se-faca-bine-468540906678683/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.