Cu motocicletele în vârf de munte

În data de 12 septembrie 2020, jandarmii montani din cadrul Postului Parâng au fost sesizaţi cu privire la faptul că, doi bărbaţi au pătruns cu motocicletele în zona naturală din munţii Parâng.
Jandarmii montani i-au interceptat pe cei doi motociclişti, în zona Căldarea Mija, aflată în fondul de vânătoare nr. 69, gestionat de Ocolul Silvic Petroşani. Cei doi au recunoscut că au părăsit căile de circulaţie şi au pătruns cu motocicletele în zona naturală, în scop de agrement, cele două mijloace de transport fiind echipate corespunzător deplasărilor în teren accidentat.
„Întrucât cei doi bărbaţi, domiciliaţi în municipiul Craiova, cu vârste de 39 şi 51 ani, au pătruns în fondul de vânătoare cu motocicletele fără acordul gestionarului, au fost sancţionaţi de jandarmii montani cu amenzi contravenţionale în valoare totală de 2.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii 407/2006 vânătorii și a protecției fondului cinegetic”, arata IJJ Hunedoara

Jandarmii montani recomandă turiştilor să folosească traseele doar în scopul pentru care au fost amenajate, pentru a evita deteriorarea amenajărilor turistice, vătămarea florei şi faunei, crearea unui disconfort pentru celorlalţi turişti şi nu în ultimul rând, producerea unor accidente cu efecte din cele mai dramatice.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.