Cum a făcut economie, Elena Lasconi, primarul orașului Câmpulung Muncel, la combustibilul mașinilor din primărie

Primarul oraşului argeşean Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, anunţă că, după ce Primăria a introdus carduri care pot fi folosite exclusiv pentru maşinile Primăriei în locul bonurilor de carburant, consumul celor trei autovehicule ale instituţiei s-a redus de la 8.400 de litri în anul 2019 la 2.400 de litri în anul 2021. Suma economisită este de 34.000 de lei. „Oare câte străzi asfaltate s-au evaporat prin bonuri de carburant?”, scrie Lasconi pe Facebook.

„Banii voştri. De când am preluat mandatul, am insistat să trecem de la bonurile de carburant la carduri. Am simţit reticenţă, s-a tărăgănat, dar nu am cedat. După câteva luni, am obţinut cardurile personalizate care pot fi folosite strict pentru maşinile Primăriei. Rezultatul: în 2021, pentru cele trei maşini de la Primărie am consumat cu 6.000 de litri mai puţin decât în 2019 şi am plătit cu 34 de mii de lei mai puţin. De ce credeţi că s-a întâmplat asta? Cine credeţi că a beneficiat de bonurile de carburant plătite din banii dumneavoastră? Ca să vă faceţi o idee, cu 34 de mii de lei putem asfalta, de exemplu, strada Nicu Leonard de la notariat până la Primărie. Oare câte străzi asfaltate s-au evaporat prin bonuri de carburant?”, a scris Elena Lasconi, joi, pe Facebook.

 

Edilul din Câmpulung Muscel a anunţat, de asemenea, că administraţia locală a montat GPS pe toate maşinile Primăriei şi ale Poliţiei Locale.

„Am pornit şi o anchetă internă, audit intern pentru că am descoperit mai multe nereguli cu iz penal. Vă ţin la curent. De asemenea, am dispus ca toate maşinile de la ADP, şcoli, spitale, DAS, Evidenţa Populaţiei, să fie echipate cu sistem GPS. În felul acesta ştim pe unde circulă şi în ce scop toate aceste maşini. Mi-am mai făcut nişte «prieteni»”, a adăugat, în aceeaşi postare, Elena Lasconi.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *