Cum arată situația campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, la această oră

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a transmis, vineri, că 67,5% dintre persoanele din prima etapă au fost vaccinate, alte 42.765 fiind programate până la finalul lunii, procentul ajungând, astfel, la 84,6%. Pentru etapa a doua care a început vineri sunt disponibile deja 413 puncte de vaccinare, dar şi echipe mobile care vor vaccina persoanele din centrele rezidenţiale. Cu dozele programate să vină în ţară până la finalul lunii martie, autorităţile estimează că vor putea fi vaccinate peste 1,6 milioane de persoane, dintre care aproape un milion vor primi şi doza de rapel.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a transmis, vineri, că 84,6% din personalul încadrat în etapa 1 ar putea fi vaccinat până la sfârşitul acestei luni.
„În prima etapă de vaccinare, care a început la data de 27 decembrie 2020, până la data de 14 ianuarie a.c, s-au vaccinat 67,5%, respectiv 168.705 persoane, din totalul estimat de 250.000 persoane eligibile pentru vaccinare. Menţionăm că persoanele eligibile sunt cele care nu au trecut recent prin infecţia cu SARS-CoV-2, nu au contraindicaţii de natură medicală şi nu se află în izolare. Vaccinarea persoanelor din prima etapă continuă, iar până la 31 ianuarie a.c., sunt deja programate la vaccinare 42.765 persoane, ceea ce înseamnă că până la finalul acestei luni, 211.470 persoane ar putea fi vaccinate, adică 84,6% din totalul estimat”, a transmis Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.
Sursa citată a precizat că, odată cu declanşarea activităţilor de vaccinare pentru populaţia aflată în Etapa a II-a, care se derulează în acelaşi timp cu imunizarea persoanelor din din Etapa I, în România sunt active 309 centre cu 413 puncte de vaccinare.
Dintre acestea, 60 de centre, cu 84 de puncte de vaccinare sunt organizate de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), iar 39 de centre, cu 45 de puncte de vaccinare, de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
„Totodată, persoanele internate în cele 1.884 centre medico-sociale şi rezidenţiale de la nivel naţional vor fi imunizate prin intermediul echipelor mobile de vaccinare. Precizăm că, din dozele planificate a fi livrate în perioada ianuarie-martie a.c., vor putea fi vaccinate 1.650.904 persoane, din care 994.704 vor primi şi doza de rapel”, au mai transmis autorităţile.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.