Cum merg lucrările pe tronsonul 1 al Autostrăzii Sibiu-Pitești

Așa cum ne-a obișnuit, Asociația Pro Infrastructură este cu ochii pe șantierele proiectelor majore de infrastructură din țară. De data aceasta monitorizarea a vizat primul tronson al Autostrăzii Sibiu-Pitești, între Sibiu și Boița.

„Autostrada Sibiu-Pitești tronsonul 1 între Sibiu și Boița se apropie de 30% stadiu fizic, ritmul lucrărilor fiind unul extrem de bun. Vedeți filmarea aeriană aici: https://youtu.be/bmrCQJVTMkE.

Pe partea de terasamente subcontractorul Dimex a profitat la maxim de vremea prielnică și a ajuns la 13-14 mii de metri cubi puși în operă zilnic. În zona debleului principal de la Tălmaciu de unde se transportă materialul de umplutură pentru mare parte din șantier s-a început relocarea stâlpilor de înaltă tensiune. La structuri se execută elevațiile podurilor și viaductelor principale, se finalizează ultimele podețe, iar la viaductul din zona localității Veștem au fost ridicate deja majoritatea grinzilor. La cel mai mare viaduct de pe proiect de la Tălmăcel se înalță cu ajutorul unui cofraj cățărător pilele ce vor ajunge la 30 de metri deasupra solului.

În ritmul actual, există toate șansele să circulăm pe primii kilometri ai Autostrăzii Sibiu-Pitești până la finalul anului 2022”, scriu specialiștii pe pagina de facebook a Asociației.

La sfârșitul lunii martie, Ministerul Transporturilor a anunțat startul oficial al lucrărilor la cea mai așteptată autostradă din România, care va face legătura între Sibiu și Pitești.

În faza inițială s-au început lucrările la lotul 1 din cadrul secțiunii Sibiu – Boița, care are o lungime totală de 13 km.

foto: facebook Asociația Pro Infrastructură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *