Cum vor evolua prețurile pachetelor de vacanță în acest an

Christian Tour, unul din cei mai mari touroperatori din România, a început deja să vândă pachete de vacanţă pentru vara acestui an, ȋn regim early booking, ȋncă din luna noiembrie 2021. Cele mai căutate destinaţii ȋn prezent sunt Turcia, Egipt şi Grecia, la care se adaugă şi staţiunile de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre, a declarat pentru News.ro Cristian Pandel, proprietar şi CEO al Christian Tour. Compania a lansat chartere noi în destinaţii precum Mallorca (din Bucureşti şi Timişoara), Ibiza (din Bucureşti şi Cluj Napoca), dar şi Dubrovnik, Croaţia. Cristian Pandel spune că pandemia a adus unele modificări la nivel de comportamente de cumpărare, inclusiv ȋn ceea ce priveşte turismul, astfel că turiştii au ales unităţi de cazare mai bine cotate, ceva mai scumpe, dar care asigurau condiţii mai bune. Se observă totodată o creştere a interesului pentru ȋncheierea de poliţe de asigurare storno şi medicale, cu acoperire Covid, pentru cazurile ȋn care turiştii nu mai pot călători.

„Programele şi cursele noastre charter pentru 2022 au fost deja lansate ȋn totalitate, ȋncepând cu luna noiembrie 2021. Avem un plan ambiţios pe zona de chartere şi ne propunem să continuăm operarea pe cele mai importante destinaţii din portofoliul anilor anteriori, dar venim şi cu o serie de noutăţi pentru piaţa din România”, a declarat Cristian Pandel.

Reducerile ajung până la 58%. Astfel, o vacanţă în Creta (Grecia), cu şapte nopţi de cazare porneşte de la 261 de euro, iar o vacanţă în Antalya de la 342 euro. Un sejur de şapte nopţi în Tunisia costă pornind de la 403 euro, iar unul în Tenerife de la 612 euro. O vacanţă în Hurghada (Egipt) porneşte de la 446 euro, iar în Croaţia de la 431 euro.

„Predictibilitatea şi anunţarea deciziilor cu mai mult timp ȋnainte de implementarea lor este ceea ducem lipsă ȋn acest moment. Modificările condiţiilor de călătorie ne afectează şi ȋi determină pe turişti să stea ȋn expectativă sau chiar să-şi anuleze planurile de călătorie”, a spus Cristian Pandel.
Întrebat cum fluctuează preţurile pachetelor de vacanţă faţă de anul trecut, el a răspuns că, ”independent de voinţa noastră ca touroperator, tarifele pachetelor de vacanţă vor suferi unele majorări datorate creşterii costurilor furnizorilor (cazare, zboruri, servicii la sol, etc.).”

Cursele charter cu avionul lansate de companie sunt spre:

– Turcia: Antalya – plecări din 10 oraşe ale ţării (Arad; Baia Mare; Bucureşti; Cluj-Napoca; Craiova; Iaşi; Oradea; Sibiu; Târgu Mureş; Timişoara), Zona Egeeană (Bodrum, Kusadasi, Marmaris)

– Grecia: Zakynthos (Bucureşti, Cluj Napoca, Timişoara); Creta (Bucureşti, Cluj Napoca, Timişoara, Iaşi, Oradea); Corfu (Bucureşti); Rodos (Bucureşti; Cluj-Napoca; Iaşi; Timişoara); Santorini (Bucureşti); Mykonos (Bucureşti)

– Spania: Tenerife (Bucureşti); chartere noi spre Mallorca (Bucureşti, Timişoara) şi Ibiza (Bucureşti, Cluj Napoca)

– Egipt: Hurghada (Bucureşti, Cluj Napoca, Timişoara); Sharm el Sheikh (Bucureşti, Craiova)

– Tunisia (Bucureşti)

„Am lansat un charter şi spre Croaţia – Dubrovnik. Acestora li se adaugă desigur şi programele variate pentru care le organizăm cu autocarul ȋn Grecia (Riviera Olimpului, Thassos, Halkidiki sau Lefkada) dar şi ȋn Bulgaria”, a adăugat Pandel.

Cele mai căutate destinaţii ȋn prezent sunt Turcia, Egipt şi Grecia, la care se adaugă şi staţiunile de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre.

„Am început deja să vindem pachete de vacanţă pentru vară 2022, în regim Early Booking, încă din luna noiembrie 2021. Chiar şi acum la început de an, după sărbători, cererile pentru vacanţele de vară sunt tot mai multe. Până în prezent avem un total de aproximativ 12.000 pachete deja rezervate în regim Early Booking. Acest tip de rezervare aducând beneficii clienţilor, în sensul că pot alege dintr-o paletă variată de oferte, de unităţi de cazare sau date de călătorie, dar şi pentru că pot alege să achite eşalonat vacanţa”, mai spune Pandel.

Primele date de călătorie aproape sold-out sunt cursele charter de imediat după începerea vacanţei de vară a elevilor, adică dupa 15 iunie, în destinaţii precum Antalya, Creta sau Hurghada.

Proprietarul Christian Tour a explicat şi cum s-a schimbat în pandemie comportamentul turiştilor.

”Cu siguranţă că pandemia a adus unele modificări la nivel de comportamente de cumpărare, inclusiv în ceea ce priveşte turismul. Un prim aspect pe care l-am observat în anul 2021 a fost acela că turiştii au ales unităţi de cazare mai bine cotate, ceva mai scumpe, dar care asigurau condiţii mai bune. Astfel, a existat o creştere a coşului mediu de cumpărături în ceea ce priveşte vacanţele. Aceasta creştere fiind explicată şi de faptul ca mai mulţi turişti au optat de asemenea pentru vacanţele cu avionul, în detrimentul celor cu autocarul. Ȋn al doilea rând, ȋn 2021 se observă o preferinţă pentru achiziţia vacanţelor mai aproape de data călătoriei şi nu cu foarte multe luni ȋnainte. Ȋnsă acest aspect pare să se estompeze ȋn acest an, iar românii să revină ȋn 2022 la obiceiurile de cumpărare ȋn regim Early Booking, de dinainte de pandemie. Nu ȋn ultimul rând, observăm o creştere a interesului pentru ȋncheierea de poliţe de asigurare storno şi medicale, cu acoperire Covid, pentru cazurile ȋn care turiştii nu mai pot călători”, a mai spus Cristian Pandel.

Altfel, cu toate că există unele condiţii speciale de călătorie şi intrare ȋn majoritatea ţărilor căutate de turiştii români, nu există nicio destinaţie care să nu primească deloc turişti.

”Un caz mai aparte este doar Israelul, care a fost mereu ȋn topul căutărilor turiştilor noştri, dar care până nu de curând nu primea turişti străini. Din ultimele informaţii, se pare că va exista o deschidere parţială, cu nişte condiţii de călătorie ceva mai drastice, dar se va permite accesul din nou, precizează Pandel.

Mai sunt unele destinaţii mai ȋndepărtate (de exemplu Bali, Indonezia) unde nu se poate călători la acest moment fără a se impune carantina.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.