Curs de perfecționare a scafandrilor

Județul Hunedoara găzduiește, zilele acestea, cursul de perfecționare profesională a scafandrilor din cadrul structurilor Salvamont. Acțiunile se desfășoară în zona Râușor, aceasta fiind organizată de Asociaţia Națională a Salvatorilor Montani din Romania și Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo. Cursul a ajuns la cea de-a doua ediție şi care se adresează numai scafandrilor angajați și voluntari din cadrul structurilor Salvamont – Salvaspeo din România.

“Întâlnirea își propune atât pregătirea profesională a personalului implicat în acest tip de intervenţii, analiza şi identificarea celor mai bune metode de intervenţie acvatică în lacurile din zonele montane, inclusiv cele situate la altitudine, precum şi realizarea de exerciții practice comune pentru omogenizarea modului de acțiune, în vederea derulării în viitor de activități în care să fie implicate mai multe structuri salvamont”, arată cei de la Salvamont.

Activitatea de salvare-căutare subacvatică desfăşurată de către structurile Salvamont – Salvaspeo se face în baza Legii nr. 402/2006 privind prevenirea accidentelor și organizarea activității de salvare din mediul subteran speologic. Întrucât în multe judeţe din ţară nu există alte structuri care să aibă scafandri de intervenţie, acţiunile de căutare-salvare se fac de către scafandrii serviciilor Salvamont-Salvaspeo chiar dacă evenimentul este în afara zonei montane.
 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.