Cutremur cu magnitudinea 4,3 în judeţul Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea 4,3 s-a produs, luni, în judeţul Vrancea. Deocamdată nu au fost semnalate victime sau pagube materiale, dar au fost trimise în teren echipe de verificare.

„Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 şi nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime. Echipajele operative se află în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaştere”, au transmis oficialii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Aceştia au distribuit din nou, pe reţelele de socializare, informaţii despre măsurile şi modul de comportare înainte, în timpul şi după producerea unui seism.

IGSU reiterează informaţia potrivit căreia, în cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanşării acestora.

„Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecinţe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populaţiei, cu măsuri de protecţie adecvate (de exemplu: puncte de distribuţie a ajutoarelor de urgenţă)”, a mai transmis IGSU.

 

„În ziua de 15 Ianuarie 2024, la ora 11:01:49 (ora locală a României), s-a produs în Zona Seismică Vrancea, Vrancea un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.3, la adâncimea de 80.0 km”, a transmis, luni, Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Sursa citată a precizat că seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 44 km V de Focșani, 66 km E de Sfântu-Gheorghe, 73 km N de Buzău, 81 km E de Brașov, 88 km S de Bacău, 93 km SV de Bârlad.

Un cutremur de 3,5 s-a produs în aceeaşi zonă şi î cursul zilei de duminică.

 

news.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *