Iohannis: Dacă situaţia se va înrăutăţi, nu voi ezita să declar din nou starea de urgenţă

Preşedintele Klaus Iohannis a elogiat eforturile românilor pentru a preveni răspândirea coronavirusului concluzia sa fiind: ”Împreună am salvat vieti. Aşa arată o naţiune puternică şi unită”. Președintele a avertizat că dacă situaţia se va înrăutăţi, nu va ezita să declare din nou starea de urgenţă.

”Suntem la finalul a două luni dificile în care cei mai mulţi, majoritatea covârşitoare, aţi respectat restricţiile. Aţi stat în case, aţi renunţat să vă vedeţi familia şi prietenii, v-aţi schimbat viaţa, punând mai presus viaţa celorlalţi, Am reuşit să limităm răspândirea. Dumneavoaatră sunteţi eroi naţionali. Vă mulţumesc pentru sacrificii. Putem spune acum că împreună am salvat vieţi. Aşa arată o naţiune puternică şi unită şi la fel trebuie să continuăm şi în lunile următoare. Lupta cu virusul este departe de a se fi încheiat”, a declarat președintele.

Şeful statului a prezentat datele referitoare la numărul de îmbolnăviri şi la situaţia celor aflaţi în spitale, precum şi la numărul de teste.

El a mulţumit din nou cadrelor medicale.

”Vreau să mulţumesc medicilor şi personalului medical pentru eforturile extraordinare din această perioadă. Protejarea cadrelor a fost esenţială în lupta cu răspândirea virusului România a fost foarte puţin pregătită să facă faţă unei crize. În rezerva statului nu am găsit materialele necesare într-o situaţie de urgenţă. Am reuşit să achiziţionăm tot ce era nevoie. Situaţia fără precedent din aceste săprămâni ne-a pus în faţă o oglindă nemiloasă a eşecului din ultimii 30 de ani în fundamentarea unui stat modern”, a declarat preşedintele.
El a subliniat că reconstrucţia statului este un obiectiv ambiţios şi că nu se poate realiza în 4 ani, dar trebuie să începem.
”Am văzut chiar zilele trecute cu câtă iresponsabilitate unii parlamentari erau aproape să facă inoperabilă şi legea privind starea de alertă. Legislaţia trebuie să fie coerentă ca să se poată interveni. Guvernul, indiferent de culoarea politică, trebuie să poată, în situaţii de urgenţă, să intervină”, a afirmat Iohannis.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.