Dan Vîlceanu, validat în PNL pentru Ministerul Finanţelor

Dan Vîlceanu a fost validat miercuri, în Biroul Politic Naţional al PNL, pentru Ministerul Finanţelor, a anunţat premierul Florin Cîţu, care aanunţat că au fost prezenţi 70% dintre preşedinţiii de filiale. Singurul vot împotrivă a fost al lui Ludovic Orban, au declarat surse din partid. Dan Vîlceanu a declarat, după şedinţa BPN, că va face echipă bună cu premierul. Dan Vîlceanu, în vârstă de 42 de ani, este de profesie economist, cu licenţa, masterul şi doctoratul făcute la Universitatea de Vest din Timişoara. Încă din anul doi de facultate, a lucrat pentru firma Trefo SRL, companie care derulează contracte în domeniul energiei şi care este controlată de familia sa.

Dan Vîlceanu a declarat, după şedinţa BPN, că Ministerul de Finanţe este unul din ministere importante şi  a dat asigurări că va face o echipă bună cu premierul, precizând că sunt 4-5 bugete dezbătute împreună în comisiile reunite de buget-Finanţe.

„Am convocat un BPN pentru a cere votul de susţinere a propunerii de ministru al Finanţelor în domnul Dan Vîlceanu. A fost un singur vot împotrivă. Vîlceanu a fost susţinut în majoritate. Au fost prezenţi 70 la sută din preşedinţii de filiale”, a anunţat Cîţu după şedinţa BPN.

El a precizat că miercuri va fi înaintată propunerea şi miercuri va fi depus şi jurământul la Palatul Cotroceni.

Conform surselor citate, votul a fost 47 la 1, în condiţiile în care la şedinţă au participat susţinătorii lui Florin Cîţu, care l-a propus pe Dan Vîlceanu pentru postul de ministru al Finanţelor.

Votul împotrivă i-a aparţinut lui Ludovic Orban.

Nominalizarea lui Vîlceanu urmează să fie trimisă preşedintelui, care va semna decretul de numire.

Dan Vîlceanu îşi va prelua postul după ce depune jurământul în faţa preşedintelui Iohannis.

Premierul Florin Cîţu a anunţat sâmbătă că îl susţine pe Dan Vîlceanu pentru funcţia de ministru al Finanţelor Publice.
Dan Vîlceanu a fost ales în iulie preşedinte al PNL Gorj. La acel moment, Cîţu declara: „Dan este prietenul şi colegul meu, de când am intrat în Parlament, în 2016”.„Felicitări! Dane, mulţumesc pentru tot sprijinul tău! Erai în echipa câştigătoare de mult timp! Câştigăm pe 25 septembrie! Câştigăm big time”, a scris atunci Cîţu pe Facebook.

Postul de ministru de Finanţe a rămas vacant din 8 iulie, după revocarea lui Alexandru Nazare, interimatul fiind preluat de către premier.

 

 

news.roviewscnt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *