Dansul, limbaj universal

Ziua Internațională a Dansului va fi marcată la Lupeni. Liceenii de la Liceul Tehnologic din Lupeni vor organiza o acțiune dedicată dansului. Ziua de 29 aprilie a fost instituită drept Ziua Internaţională a Dansului, în 1982, la iniţiativa Consiliului Internaţional al Dansului, organizaţie din cadrul UNESCO. În acest fel este celebrat atât dansul ca formă de artă, cât şi fondatorul baletului modern, Jean Georges Noverre, născut la 29 aprilie 1727.

“În cadrul acestui parteneriat, Consiliului Local șI Primăriei municipiului Lupeni le revine sarcina de a pune la dispoziție sala de spectacole a Palatului Cultural Minerul pe timpul derulării spectacolului și de a aloca suma de 1.500 de lei necesară pentru organizarea evenimentului și pentru cheltuielile cu sonorizarea (…). Spectacolul, având ca temă “Ziua Internațonală a Dansului” se va organiza în data de 26 aprilie 2018 începând cu ora 17:00”, arată Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

 

La Lupeni, va fi marcată această zi, de către elevii Liceului Tehnologic. Primăria și Consiliul Local al municipiului Lupeni susțin financiar acțiunea elevilor.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *