Dar din dar se face Rai. Vasilică a primit o bicicletă de la Andrei Iacob Ridzi

Vasilică a primit o bicicletă de la Andrei, fiul familiei Iacob-Ridzi. Vasilică are o poveste de viață tristă, care l-a impresionat pe primarul din Petroșani. În urmă cu vreo două săptămâni, în timp ce se afla, într-o deplasare de lucru pe teren, acesta l-a cunoscut pe Vasilică. Povestea lui Vasilică, băiețelul de 8 ani, este una tristă. Crește fără tată, iar mama lui este beneficiară de ajutor social. Pe perioada verii, Vasilică este crescut de bunică. Dacă pentru unii copii, o bicicletă nu înseamnă mare lucru, pentru Vasilică a avea o bicicletă era o dorință greu de îndeplinit. Uneori, dorințele pot deveni realitate, la fel cum s-a întâmplat și în cazul lui Vasilică. Acesta a primit o bicicletă de la Andrei, fiul familiei Iacob-Ridzi. Primarul municipiului Petroșani s-a dus împreună cu familia sa să îi facă o surpriză lui Vasilică.

„Așa cum am promis încă de săptămâna trecută, astăzi m-am întâlnit în parcul de la piață cu Vasilică, băiețelul de 8 ani care își petrece mare parte din timp în parc, și bunica lui.  Împreună cu familia mea, i-am adus bicicleta pe care fiul nostru Andrei a vrut să i-o dăruiască.Vasilică are o poveste de viață impresionantă, a crescut fără tată, este în grija bunicii, mama lui beneficiind de ajutor social. Am simțit bucuria enormă a fiului nostru Andrei în momentul în care a văzut că a făcut un copil fericit”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Bunica lui Vasilică a fost impresionată de gestul lui Andrei Iacob Ridzi. Femeia a povestit, cu lacrimi în ochi, despre greutățile pe care le întâmpină, dar și de faptul că Vasilică, tocmai din cauza problemelor financiare, nu are parte de o copilărie așa cum ar merita.

Eu l-am crescut pe Vasilică de când era mic. Este un copil cuminte, ca orice copil. Îi place la școală dar din păcate posibilitățile noastre de venit sunt foarte mici, are social, eu am o pensie de 1057 de lei și îi ajut, dar nu îmi mai ajung nici mie banii. Mama lui are social, iar eu din pensia mea le completez nevoile. Vasilică stă cu mine pe perioada vacanței, iar când mama lui merge la social eu îl duc și îl aduc de la școală. Eu azi sunt, mâine poate nu, pentru că am 71 de ani și sunt foarte bolnavă”, a spus Maican Andreica, bunica lui Vasilică.

Este un gest mic, dar cu un impact enorm pentru un copil care și-a dorit o bicicletă. De astăzi, Vasilică va putea să pedaleze pe bicicletă.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *