DAS Deva lansează campania „Spune NU cerșetoriei!”

Direcția de Asistență Socială Deva organizează, timp de trei luni, o campanie de prevenire și combatere a cerșetoriei, derulată sub genericul „Spune NU cerșetoriei!”.

Sunt invitați să se alăture acestui demers – ca parteneri ai administrației locale – toți cetățenii orașului, reprezentanții cultelor religioase și ai agenților economici din municipiu.

Campania DAS Deva se desfășoară în perioada octombrie – decembrie 2021 și are ca scop creșterea gradului de informare și conștientizare a cetățenilor Devei cu privire la amploarea pe care a dobândit-o fenomenul cerșetoriei, dar și la consecințele încurajării unor astfel de practici și implicațiile pe care acestea le au asupra copiilor, vârstnicilor sau a altor persoane vulnerabile.

În cadrul campaniei, reprezentanții administrației locale vor afișa materiale informative în mai multe zone din oraș – cu grad ridicat de vizibilitate și intens circulate, dar și în zonele cu o frecvență mai mare a practicării cerșetoriei (în apropierea locașurilor de cult, hypermerket-urilor, Pieței Agroalimentare, obiectivelor turistice, a Gării CFR, în parcuri etc.).

Campania organizată de DAS Deva își propune:

– implicarea membrilor comunității în combaterea cerșetoriei

– sprijinirea și îndrumarea adulților și copiilor care practică cerșetoria, prin programe și servicii de asistență socială, pentru diminuarea acestui fenomen

Direcția de Asistență Socială Deva recomandă cetățenilor să nu-și încurajeze semenii să apeleze la mila publică, ținând cont că astfel de practici reprezintă, de multe ori, forme de exploatare a copiilor, vârstnicilor sau persoanelor cu dizabilități.

Potrivit statisticilor Poliției Locale Deva, de la începutul anului, în municipiul Deva au fost aplicate aproximativ 200 de sancțiuni contravenționale pentru „apelarea, în mod repetat, la mila publică, de către o persoană aptă de muncă” (conform Legii nr. 61/1991, republicată).

Informații suplimentare cu privire la desfășurarea campaniei DAS Deva sunt disponibile și pot fi consultate pesite-ul Primăriei Municipiului Deva – www.primariadeva.ro, Secțiunea CONSILIUL LOCAL – Hotărâri de Consiliu sau accesând link-ul: http://www.primariadeva.ro/fisiere/userfiles/342_split.pdf.

 

Direcția de Asistență Socială Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *