Datele actuale nu arată că sunt necesare rapeluri ale vaccinurilor pentru Covid-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a afirmat miercuri că datele actuale nu arată că sunt necesare rapeluri ale vaccinurilor pentru Covid-19, adăugând că persoanele vulnerabile la nivel mondial trebuie să fie vaccinate complet înainte ca ţările să desfăşoare un rapel, transmite Reuters.

Comentariile OMS au avut loc chiar înainte ca guvernul american să anunţe că intenţionează să înceapă pună la dispoziţia americanilor rapeluri, pe scară largă, începând din 20 septembrie, având în vedere că numărul infecţiilor provocate de varianta Delta este în creştere.

”Considerăm în mod calr că datele de astăzi nu indică necesitatea rapelurilor”, a declarat directoarea ştiinţifică a OMS, Soumya Swaminathan, într-o conferinţă de presă/

Ea a adăugat că sunt necesare mai multe cercetări în acest sens.

De asemenea, consilierul senior al OMS Bruce Aylward a spus, referindu-se la rapelurile administrate în ţările bogate , că ”există suficiente vaccinuri ăn lume, dacă că nu merg la locul potrivit în ordinea potrivită”.

Acesta a arătat că trebuie oferite câte două doze oamenilor din ţările vulnerabile, înainte să fie administrate rapeluri celor vaccinaţi complet.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *