De la minerit, la robotică

Valea Jiului face un pas spre tranziție. De la minerit, la robotică este drumul celor ce își duc veacul în cea mai veche zonă minieră din țară. Elevii de la liceele din Petrila și Petroșani caută să dezvolte noi tehnologii. Roboții le-au devenit prieteni.

Roboțeii creați în Valea Jiului ajung la cel mai mare concurs din țară. Echipele de la Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși din Petrila și Colegiul Național Mihai Eminescu din Petroșani se vor întrece cu alte 120 de echipe de robotică. Sala Polivalentă din București va gazdui, în perioada 22-24 martie 2019, competiția Națională de robotică intitulată ”First Tech Challenge România”.

Dacă trec de calificări, echipele de robotică pot ajunge la Campionatul Mondial din Statele Unite.

Echipajul ”Alpha Bit” de la Colegiul Național Mihai Eminescu din Petroșani, coordonat de profesorii Daniela Ciontescu, Gabriela Muntean și Rolland Szedlacsek prezintă un robot multifuncțional.

Echipajul de la Petroșani este susținut financiar cu suma de 3000 de către Consiliul Local și Primăria municipiului Petroșani.

Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, a dat curs solicitării Echipei WAFY și a propus Consiliului Local al orașului Petrila un proiect de hotărâre prin care s-a aprobat alocarea unui sprijin financiar în valoare de 6000 de lei, în vederea participării echipei WAFY la Campionatul Național de Robotică.

Echipa WAFY din Petrila a participat la competiție și anul trecut. Juriul le-a acordat premiul ”Nație prin educație”, pentru că tinerii au învățat singuri tot ce trebuie să știe despre roboți, de la programarea lor, la construcție și au reușit să mobilizeze în jurul robotului RO 063 WAFY întreaga comunitate.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *