De Moș Nicolae se va schia în Straja

Zăpada s-a așternut în stațiunile montane din Valea Jiului, iar temperaturile scăzute permit și punerea în funcțiune a instalațiilor de producere a zăpezii artificiale. Astfel, în stațiunea montană Straja, sezonul de schi se va inaugura în data de 6 decembrie. Cei din Straja anunță că în ziua de Moș Nicolae se deschide și sezonul de schi și snowboard.

Staţiunea Straja însumează aproximativ 26 km de domeniu schiabil. 20 km sunt acoperiţi cu zăpadă artificială. Cele 11 instalaţii de transport pe cablu vă asigură accesul facil la toate pârtiile din staţiune.

Sunt amenajate 12 pârtii de schi, fiecare fiind echipată cu instalaţie de transport pe cablu. Cinci dintre acestea beneficiază şi de instalaţie de nocturnă, făcând astfel posibilă utilizarea pârtiilor până seara târziu. Sunt întreţinute cu ajutorul utilajelor de bătătorit zăpada, pentru a le menţine în condiţii cât mai bune de schi. Datorită construirii telegondolei şi a telescaunului de pe Vf. Straja, apar pârtii noi, cea mai lungă fiind Pârtia Straja, cu o lungime de 8,1 km.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *