Uluitor! Un ambulanţier a fost la cumpărături cu pacientul în autospecială. Ce și-a găsit de lucru aceeași asistentă, într-un alt caz de intervenție

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bihor a deschis două anchete interne după ce conducerea instituţiei a primit două filmări care arată cum echipajul de pe ambulanţă a mers la cumpărături în timp ce transporta un pacient, dar şi cum o asistentă a oprit ambulanţa pe marginea unui drum pentru a culege flori de soc. În primul caz, ambulanţierul şi asistenta au fost sancţionaţi cu diminuarea salariului. Al doilea caz, în care este implicată aceeaşi asistentă, nu a fost soluţionat încă, pentru că femeia a intrat în concediu medical şi potrivit legii cercetarea disciplinară poate continua când i se termină concediul de boală.

Cele două anchete disciplinare au fost declanşate la nivelul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bihor după ce instituţia a primit de la un fost angajat, al cărui contract a fost desfăcut din motive disciplinare, două înregistrări trimise la interval de câteva zile.

 

În prima înregistrare se vede cum un echipaj medical format din ambulanţier şi asistentă a mers la cumpărături cu ambulanţa, deşi transporta un pacient de cod galben, un copil de până în 10 ani.

 

„Ambulanţierul a spus că a mers să cumpere mâncare pentru copilul din ambulanţă. Acolo s-a finalizat cercetarea disciplinară, el fost sancţionat cu diminuarea salariului cu 10% timp de trei luni, sancţiunea maximă înainte de a se desface contractul de muncă. Aceeaşi sancţiune a primit-o şi doamna asistentă”, a declarat, joi, pentru News.ro medicul Liciniu Venter, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor.

 

Aceeaşi asistentă este implicată în a doua cercetare disciplinară, care nu s-a finalizat încă. Primele date arată că femeia i-a cerut ambulanţierului să oprească pe marginea drumului, spunând că trebuie să administreze un medicament în perfuzia pacientului de cod galben care se afla în drum spre spital, în autospecială, şi că trebuie să aştepte ca acesta să-şi facă efectul.

 

„În loc că stea să supravegheze pacientul, sau chiar să se deplaseze în continuare către spital, pentru că administrarea medicamentului nu presupunea ca ambulanţa să stea pe loc, ea s-a dat jos şi a început să culeagă soc”, a precizat managerul.

 

El a catalogat fapta drept una „foarte gravă”, spunând că sancţiunea va fi pe măsură.

 

„Din punctul nostru de vedere nu se tolerează aşa ceva. Sancţiunea va fi una dintre cele mai dure, având în vedere că a recidivat. Pe mine şi pe colegii mei chiar ne deranjează, pentru că toată activitatea celorlalţi colegi este pusă într-o lumină proastă de o astfel de faptă”, a precizat managerul.

 

Liciniu Venter a precizat că asistenta, care lucrează de peste15 ani la Ambulanţă, a intrat în concediu medical imediat ce a fost convocată la comisia de disciplină, iar în aceste condiţii cercetarea este sistată până la terminarea concediului.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *