De săptămâna viitoare vor fi disponibile testele pe bază de salivă în şcoli

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că, de săptămâna viitoare, vor fi disponibile testele pe bază de salivă în şcoli.

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, care mai este situaţia testelor de salivă pentru şcoli.
„Tocmai ce am avut o discuţie cu reprezentanţii ONAC. Procedura de achiziţie este în curs de finalizare, iar săptămâna viitoare, am primit garanţii că vor fi livrate în şcoli prin intermediul DSU, pe baza repartiţiei, în funcţie de numărul de beneficiari, repartiţie pe care Ministerul Educaţiei a transmis-o către DSU, vor fi disponibile testele pe bază de salivă în cursul săptămânii viitoare în şcolile din România”, a afirmat ministrul.
Întrebat cum se va asigura că aceste teste vor fi folosite, Sorin Cîmpeanu a declarat: „Având în vedere că procedura de administrare a acestor teste este mult mai simplă, îmi exprim încrederea în responsabilitatea părinţilor, cadrelor didactice, cu privire la utilizarea acestor teste. Mai mult decât atât nu pot garanta pentru milioane de elevi şi părinţi”.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.