Declarații INTEGRALE. Iancu Caracotă, senator PNL: ” Există suspiciuni asupra modului în care s-au luat aprobările și acordurile de mediu” (video)

O subcomisie a Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor, Combaterea Corupției și Petiții se află, astăzi, în județul Hunedoara. În urma unei sesizări a organizației Mining Watch, comisia cercetează activitatea firmei Deva Gold, în perimetrul minier Certej. Au fost două runde de audieri. Prima la Primăria Certej, unde timp de două ore a fost audiat primarul Petru Cîmpian. Mai jos redăm declarațiile INTEGRALE făcute de Iancu Caracotă, președinte al comisiei amintite.

La ieșirea de la audieri, Iancu Caracotă a dat asigurări că, în câteva săptămâni, vor fi făcute publice și rezultatele finale ale acestor audieri:

Membrii comisiei s-au deplasat și la Prefectura județului Hunedoara, unde a fost audiată Georgeta Barabaș, directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Hunedoara. Și aici s-a interzis accesul presei la audieri. Un episod tensionat a avut loc între jandarmi și ziariștii hunedoreni, care au insistat să ia câteva imagini din debutul audierilor comisiei.

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 423 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *