Delta Dunării aşteaptă peste 2.000 de turişti de Paşte

Delta Dunării este considerată, din acest an, una dintre destinaţiile preferate de români pentru petrecerea Paştelui, în perioada 6-9 aprilie fiind aşteptaţi la hotelurile şi pensiunile din această zonă peste 2.000 de turişti, de patru ori mai mulţi decât în anul trecut, potrivit unui studiu al Green Village, resort de patru stele din Sfântu Gheorghe administrat de Eurolines Group.

”Dacă în anii anteriori cele mai multe dintre structurile de cazare din Delta Dunării erau închise de Paşte, din lipsă de clienţi, în 2018 lucrurile s-au schimbat radical: cele mai multe hoteluri şi pensiuni se deschid pentru turişti în această perioadă”, se arată în comunicat.

Practic, sezonul în Delta Dunării se deschide de Paşte, faţă de acum câţiva ani, când sezonul începea la sfârşitul lui mai – începutul lunii iunie. Sunt structuri de cazare care vor organiza Paştele atât în Sfântu Gheorghe, Sulina şi Crişan, cât şi în Jurilovca, Sarichioi şi alte zone din Delta Dunării.

„Din estimările noastre, zona Tulcea-Delta Dunării va atrage în acest an, de Paşte, mai mult de 2.000 de turişti în structurile de cazare clasificate, de peste patru ori mai mulţi decât cei care au ajuns anul trecut”, a declarat Laurenţiu Butuc, directorul general al Green Village Resort, în comunicat.

El explică această creştere a numărului de turişti printr-un cumul de factori: numărul structurilor de cazare din Deltă e în creştere, apar tot mai multe hoteluri şi pensiuni de calitate, iar nivelul serviciilor creşte şi el, de la an la an. În paralel, în ultimii ani începe să se contureze un parteneriat între operatorii privaţi şi autorităţile locale pentru promovarea Deltei, care începe să dea rezultate. Pe de altă parte, din ce în ce mai mulţi turişti vor să schimbe clasicele destinaţii de Paşte pe care le-au tot vizitat în anii trecuţi şi caută ceva inedit, iar Delta este una dintre opţiuni, potrivit companiei.

După minivacanţa de Paşte, Delta se redeschide de 1 Mai, care a devenit o altă perioadă în care încep să vină tot mai mulţi turişti în această zonă. În anii trecuţi, multe hoteluri şi pensiuni din Deltă nici măcar nu luau în calcul Paştele şi, cu atât mai puţin, 1 Mai. Oficialii Green Village spun că aproape toate camerele sunt ocupate de Paşte, din totalul de 90, iar pentru 1 Mai gradul de ocupare este de 100%.

Un pachet de trei nopţi de cazare, cu mic dejun şi cină, iar în ziua de Paşte cu prânz inclus şi cină pescărească acompaniată de un cor ucrainean, costă 170 de euro de persoană. Cei mai mulţi români care şi-au rezervat pachete de Paşte în Deltă sunt cupluri între 30-35 de ani, dar şi familii cu copii, precum şi persoane cu vârste între 55 şi 60 de ani.

”De Paşte vin în Deltă şi corporatişti, şi funcţionari publici, dar şi pensionari. Unii dintre ei au ajuns anul anterior de Crăciun şi Revelion, iar acum revin de Paşte, ca să vadă cum arată Delta şi primăvara. Sunt turişti din toată ţara, şi din Bucureşti, dar şi din Constanţa şi zonele limitrofe”, spun reprezentanţii resortului.

Green Village a încheiat anul trecut cu o cifră de vânzări de aproximativ 2,2 milioane euro, cu 22 % mai mare faţă de anul precedent. Numărul de turişti români şi străini care au vizitat complexul a crescut în 2017 cu 10 % comparativ cu 2016 şi a depăşit 11.000 persoane. Pentru 2018, Green Village estimează o cifră de vânzări mai mare cu 15% faţă de nivelul din 2017 şi va continua investiţiile, bugetate la aproximativ 300.000 euro.

 

 

viewscntnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.