Lucian Heiuș: “PSD sacrifică primăriile”

Președintele PNL Hunedoara, Lucian Heiuș susține că miza bugetului național este una de un miliard de euro. Guvernarea Dăncilă obligă primăriile să susțină și plata cheltuielilor sociale. Parlamentarul apreciază administrația din România este cea mai stufoasă din întreaga Europă.

“PSD sacrifică primăriile. Miza este un milliard de euro pe care guvernul PSD–ALDE vrea să-l transfere în sarcina primăriilor din România pentru plata asistenței sociale. Acești bani există, dar sunt cheltuiți pentru susținerea celei mai stufoase “administații centrale” din Europa. România are astăzi 27 de Ministere, 62 de Agenții și peste 150 de miniștrii, secretari de stat, toți cu secretară, mașină și șofer. Cu un dispreț total conducerea PSD-ului preferă să sacrifice primăriile României pentru a-și păstra incompetenții și amantele în funcții la București”, arată Lucian Heiuș, președinte PNL Hunedoara.

Acesta a mai subliniat că PNL propune ca sumele necesare sistemului de protecție a copilului și a persoanelor cu handicap să fie asigurate prin sumele defalcate din TVA, ca și până acum, și nu din bugetele proprii ale unităților administrativ teritoriale.

“Cotele defalcate din impozitul pe venit de natură salarială, trebuie să fie repartizat astfel:  60% la bugetele locale ale comunelor, orașelor și municipiilor; 15% la bugetul local al județului;  20% pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, orașelor și municipiilor; 5% pentru constituirea unui fond la dispoziția Consiliului Județean pentru cofinanțarea proiectelor de la nivelul comunelor, orașelor și municipiilor. De asemenea, dorim creșterea sumelor destinate Educației și sistemului de Sănătate”,  a mai precizat deputatul PNL.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *