„Descoperă natura și peisajul din Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina!”

„Descoperă natura și peisajul din Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina!” este cel mai recent proiect implementat de Asociația de Turism Retezat în parteneriat cu Administrația Parcului Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina și școlile gimnaziale Boșorod, Orăștioara de Sus, Pui, Bănița și Petros. Proiectul se derulează în perioada 15 aprilie – 14 septembrie 2022, fiind finanțat de către MOL România și Fundația pentru Parteneriat, prin Programul Spații verzi.

Scopul proiectului vizează creșterea vizibilității și importanței Parcului Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, la nivelul comunităților locale și a turiștilor, precum și conștientizarea tinerei generații cu privire la importanța conservării mediului.

Proiectul își propune atingerea următoarelor obiective, implicarea comunităților locale în valorizarea mediului natural: comunitățile locale sunt factorii cei mai importanți de conservare durabilă. Copiii participanți la prezentările din școli, dar și la concursul și tabăra Junior Ranger vor fi cei mai buni ambasadori ai recunoașterii valorilor naturale și ai conservării peisajului cultural al zonei. B. Promovarea ariei protejate: La nivel local, prin organizarea Zilei Ariei Protejate, într-un punct de atracție situat pe teritoriul Parcului, cu activități principale bazate pe colaborarea cu elevii și comunitățile locale, excursie în natură Cheile Băniței, prezentări și proiecție de film – „România sălbatică”, toate fiind componente care adună laolaltă locuitori de pe teritoriul parcului și turiști.

La nivel regional/național, pentru turiștii specifici care ajung în acest parc, traseele fiind ușor accesibile familiilor cu copii. Valoarea proiectului este de 37.550 lei.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.