Deșeuri din construcții la un pas de Parcul Dendrologic de la Simeria

Deșeuri provenite din materiale de construcții au fost găsite de inspectorii de mediu din județul Hunedoara, la un pas de Parcul Dendrologic de la Simeria. Primăria din localitate a fost sancționată cu o amendă de 10.000 de lei.

Garda de Mediu Hunedoara s-a autosesizat în termenul cel mai scurt posibil în legătură cu aspectele menționate într-o postare pe Facebook pe pagina ,,În atenția GNM – Sesizări publice pentru Garda Națională de Mediu”, cu privire la depozitări de ,,gunoaie” în Parcul Dendrologic Simeria ,,cu știrea primăriei din localitate”.

”A fost identificat un amplasament utilizat de Primăria Simeria pentru depozitarea deșeurilor din construcții și demolări în vederea rambleierii. Amplasamentul este supravegheat pentru împiedicarea accesului neautorizat al persoanelor, fiind asigurată paza în timpul zilei și se află la cca 300 de metri față de limita nordică a Parcului Dendrologic Arboretumul Simeria. Pe suprafața acestuia s-a constatat existența unor vetre de foc rezultate ca urmare a incendierii unor deșeuri, altele decât cele rezultate din construcții și demolări. Au fost stabilite în sarcina UAT Oraș Simeria, atât măsuri în ceea ce privește legislația în domeniul gestionării deșeurilor cât și măsuri prin care această activitate să nu influențeze în mod negativ Parcul Dendrologic Arboretumul Simeria”, arată Garda de Mediu Hunedoara.

Primăria Simeria a fost sancționată cu amendă în cuantum de 10.000 lei conform prevederilor Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *