Deva a câștigat finanțare pentru construirea a 93 de insule ecologice digitalizate pentru colectarea separată a deșeurilor

Ministerul Mediului a anunţat că au fost aprobate 167 de cereri de finanţare depuse de autorităţile locale pentru construirea de insule ecologice digitalizate, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în valoare totală de 579 de milioane de lei.

Ministrul Tanczos Barna a declarat că se vor finanța integral aceste insule ecologice digitalizate care garantează eliminarea în mare proporţie a mirosurilor neplăcute, a vandalizării, a aspectului neplăcut pe care ţarcurile actuale îl au și îndeamnă la o colectare separată a deșeurilor.

„Municipiul Deva a câștigat finanțare pentru 93 de insule ecologice digitalizate care vor înlocui în cea mai mare parte, actualele platforme de colectare a gunoiului menajer, urmând a fi construite în aceleași locații.

Valoarea eligibilă a acestui proiect este de 7.815.363,68 lei cu TVA (aproape 1, 6 milioane euro).

Obiectivul specific al acestui proiect este dezvoltarea unui management eficient, prin suplimentarea capacităților de colectare separată, reutilizarea și valorificarea deșeurilor.

Căutăm permanent soluții cât mai civilizate, cu impact scăzut asupra mediului și a eliminării disconfortului cetățenilor.

Construirea acestor insule digitalizate supraterane reprezintă soluția adecvată în vederea implementării colectării separate a deșeurilor, controlului și monitorizării parametrilor de calitate a mediului și cu impact direct asupra sănătății populației”, a declarat Nicolae-Florin Oancea, Primarul Municipiului Deva.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.