Deva: Au demarat lucrările pentru traseu de piste pentru bicicliști și noi spații pietonale

Marți, 10 ianuarie 2023, au început lucrările de execuție pentru construirea traseului pentru bicicliști pe Bulevardul Decebal, Bulevardul 22 Decembrie și zona adiacentă.

Proiectul prevede construirea pistelor pentru biciclişti dar și reabilitare/construcţii trotuare, instalații electrice și iluminat public, sistem de telegestiune a iluminatului stradal, achiziţionarea şi instalarea de rastele pentru parcarea bicicletelor, camere de supraveghere video, achiziţionarea şi instalarea sistemului de închiriere biciclete (inclusiv biciclete), instalarea echipamentelor pentru contorizarea numărului de pietoni/biciclişti care utilizează pista şi spaţiul pietonal nou creat și realizarea și amenajarea de noi spații verzi.

 

Se vor monta pe traseu și 45 de camere video care vor contribui la creșterea siguranței cetățenilor și a bicicliștilor.

Toate rețelele (cablurile) aeriene se vor monta în canalizație subterană.

Este o investiție de peste 3,2 milioane de euro care face parte din Planul de Mobilitate Urbană al Municipiului Deva.

 

Obiectivele strategice principale sunt: siguranța pietonilor și a biciliștilor, un mediu mai sănătos, reducerea emisiilor de gaze, a poluării, utilizarea modurilor de transport alternative și regenerarea urbană a spațiului public.

 

Bicicleta este principalul motor al mobilității urbane sustenabile în marile orașe europene.

Administrația publică locală își propune să dezvolte infrastructura de ciclism urban care este o modalitate de transport nepoluant, mai ales în contextul măsurilor privind protecția climei, reducerea zgomotului și gestionarea calității aerului.

 

Nicolae-Florin Oancea

Primarul Municipiului Deva

 

#ModernizămDeva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *