Deva: Un nou bloc de locuințe a fost reabilitat pe bani europeni

Lucrările de reabilitare termică pe bani europeni a Blocului 7 de pe Aleea Plopilor au fost finalizate

 

Au fost finalizate lucrările de creștere a eficienței energetice a Blocului nr. 7 de pe Aleea Plopilor din municipiul Deva și urmează să fie recepționate.

Valoarea totală a proiectului de ,,Creștere a eficienței energetice a blocului de locuințe nr. 7 de pe Aleea Plopilor din municipiul Deva” este de 978.664,01 lei.

 

Pentru a reabilita termic blocurile, primul pas trebuie să fie făcut de către asociațiile de proprietari care trebuie să depună documentația necesară pentru a obține finanțare.

 

Asociațiile de proprietari trebuie să se înscrie în programul de finanțare destinat creșterii eficienței energetice a blocurilor de locuit.

Angajații Serviciului Programe Dezvoltare din cadrul Primăriei Municipiului Deva vă asigură suportul necesar pentru a vă explica cum funcționează acest program.

Persoane de contact: Marineta Popovici, Mariana Miha și Dorina Popoviciu, telefon 0254.233800 și e-mail: programe.dezvoltare@primariadeva.ro

 

De ce să vă reabilitați termic Blocul?

  • Majoritatea blocurilor de locuinţe din România, construite după proiecte elaborate în perioada 1950 – 1990, prezintă un nivel scăzut de izolare termică, iar acest lucru înseaamnă facturi mari la încălzire.
  • Reabilitarea termică a blocului în care locuiţi va reduce factura de întreţinere pe perioada iernii cu peste 40%.
  • Specialiștii spun că pe timp de vară, locuinţele izolate asigură confortul termic fără cheltuieli suplimentare pentru aerul condiţionat.

 

Schimbarea aspectului blocurilor de locuințe duce implicit și la schimbarea aspectului municipiului nostru.

Administrația publică locală și-a propus ca un număr cât mai mare de blocuri de locuințe din municipiul Deva să beneficieze de finanțare prin programul de creștere a eficienței energetice.

 

Nicolae-Florin Oancea

Primarul Municipiului Deva

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *